Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τελευταία ευκαιρία για να μην κατάρρευση το ιστορικό κτίριο του Μαντζουνείου στην Τρίπολη!

Τελευταία ευκαιρία για να μην κατάρρευση το ιστορικό κτίριο του Μαντζουνείου στην Τρίπολη!

Την αποδοχή των μελετών αποκατάστασης και διαμόρφωσης σε πολιτιστικό κέντρο του κτηρίου του Μαντζουνείου στην Τρίπολη και πρόταση για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που υπάρχει για το συγκεκριμένο κτήριο, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.974.000 ευρώ και προβλέπονται μία σειρά επεμβάσεων αποκατάστασης και διαμόρφωσης του διώροφου διατηρητέου κτηρίου προκειμένου να επανέλθει στην αρχική εξωτερική του εμφάνιση. Θα αποκατασταθούν τα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά του στοιχεία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του, με απόλυτο σεβασμό στα υλικά και την τεχνική που ακολουθείτο σε αυτό το κτήριο.

Θα γίνει διαμόρφωση ώστε να περιλαμβάνει χώρους για τη λειτουργία της φιλαρμονικής και έκθεσης του αρχείου της, όπως επίσης και στέγασης της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Επίσης θα περιλαμβάνει αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, αίθουσες πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Θα μπει στέγαστρο και ανελκυστήρας για ΑΜΕΑ. Θα διαμορφωθεί ο ακάλυπτος χώρος και θα αποκατασταθεί ο μαντρότοιχος. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...