Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Σπάσε τη σιωπή» - Δράσεις για την ημέρα κατά της βίας των γυναικών στην Τρίπολη (vd)

«Σπάσε τη σιωπή» - Δράσεις για την ημέρα κατά της βίας των γυναικών στην Τρίπολη (vd)

Με αφορμή της παγκόσμια ημέρα εξάλειψης κατά της βίας των γυναικών, στην Τρίπολη το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών βρέθηκε στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια και μίλησε με γυναίκες για τη σημασία της ημέρας.

Σκοπός της συγκεκριμένης μέρας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες και τα κορίτσια ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, το οποίο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το μήνυμα που έστειλαν τόσο η ψυχολόγος όσο και η κοινωνική λειτουργός του κέντρου είναι ότι όλες οι γυναίκες νεότερες και μεγαλύτερες πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους γιατί η σιωπή είναι ένας παράγοντας που συμβάλει στην εξάπλωση του φαινομένου και θα πρέπει να αναφέρεται οποιαδήποτε μορφή βίας παρατηρείται στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, ή οπουδήποτε αλλού, ακόμα και στο σχολείο στα μικρά κορίτσια.

Ο δήμος πρόκειται να δημιουργήσει παράλληλα με το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών και έναν ξενώνα όπου θα φιλοξενεί κακοποιημένες γυναίκες με τα παιδιά τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα και θα τους παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη.

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό Πίτσα Ελένη, σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...