Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ανακυκλώνω τηγανέλαιο – θερμαίνω το σχολείου μου» στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης!

«Ανακυκλώνω τηγανέλαιο – θερμαίνω το σχολείου μου» στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης!
Η παρουσίαση της περιβαλλοντικής δράσης «Ανακυκλώνω τηγανέλαιο – θερμαίνω το σχολείου μου» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης.
 
Ομιλητές θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Δρ. Μηχανικής Πανεπιστημίου Πατρών στο Εργαστήριο Ηλεκτρομηχανικής Μετατροπής Ενέργειας Αθανάσιος Σαφάκας και ο Χημικός – Μηχανικός – Περιβαλλοντολόγος, Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Παπαϊωάννου.
 
Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού, 8ου Δημοτικού και 3ου δημοτικού σχολείου Τρίπολης θα μιλήσουν για την περιβαλλοντική δράση και τις εμπειρίες που έχουν αποκτήσει μέσα από την ανακύκλωση τηγανέλαιου.

Μαθητές των σχολείων έχουν ετοιμάσει και θα μοιράσουν στους παραβρισκόμενους σαπουνάκια τα οποία που έχουν οι ίδιοι παρασκευάσει μέσα από την διαδικασία της ανακύκλωσης τηγανέλαιου.

Στην εκδήλωση όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, παίζοντας το περιβαλλοντικό παιχνίδι PlanetBook. Ακόμα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ζωντανή σύνδεση μέσω διαδικτύου (Skype) με σχολείο του εξωτερικού που αναπτύσσει ανάλογες περιβαλλοντολογικές δράσεις.

Η Γωγώ Παναγοπούλου (εκπρόσωπος του ΚΕΑΝ) τόνισε ότι οι νέοι άνθρωποι με αυτή την περιβαλλοντική δράση στέλνουν το μήνυμα για εναλλακτικούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να παραδειγματιζόμαστε από τέτοιες ενέργειες. Συμπλήρωσε ότι πλέον δεν θα πρέπει να μένουμε στις επισημάνσεις, αλλά να δρούμε. Το ΚΕΑΝ καταθέτει προτάσεις, σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος και για την κοινωνία, συμμετέχει και βοηθά όπου υπάρχει ανάγκη και διάθεση για δημιουργικές δράσεις.

Θα παρουσιαστεί και ένα ηλιακό αυτοκίνητο που έχει δημιουργηθεί απο επιστήμονες που θα βρίσκονται στην εκδήλωση.

O Δήμος Τρίπολης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας και το Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) διοργανώνουν εκδήλωση.

 

1 σχόλιο

  • ΓΙΑΝΝΗΣ
    ΓΙΑΝΝΗΣ Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 07:05 Σύνδεσμος σχολίου

    το 3ο Δημοτικό Σχολείο δεν έχει καμμία εμπειρία από τη συγκεκριμένη δράση,αφού την Παρασκευή 6/3/2014 ξεκίνησε η παραπάνω εφαρμογή στο σχολείο.Το μεσημέρι της Παρασκευής έφεραν τα παιδιά μας τα δοχεία συλλογής τηγανέλαιου.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΈΡΑ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...