Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παραγωγή ενέργειας από βιομάζα σχεδιάζει ο Δήμος Τρίπολης (vd)!

Παραγωγή ενέργειας από βιομάζα σχεδιάζει ο Δήμος Τρίπολης (vd)!
Τις προτάσεις του Δήμου Τρίπολης για τη στήριξη του αγροτικού τομέα ανακοίνωσε ο Κώστας Κατσαφάνας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.
Στόχος όπως είπε είναι η δημιουργία ενός φορέα υποστήριξης και ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής, ένα εργαστήρι δηλαδή που θα ασχολείται με τους αγρότες και θα αποτελείται από συμβουλευτικό, νομικό τομέα και γεωπόνους.
Ο κάθε τομέας θα έχει τη δική του δραστηριότητα και το κόστος της όλης δραστηριότητας δεν θα υπερβαίνει τις 450 χιλιάδες ευρώ και θα έχει να κάνει κυρίως με τον εξοπλισμό του τομέα αυτού, δήλωσε.
 
Το εργαστήρι θα αναλύει τα δεδομένα, θα υπάρχει εργαστήρι χημικής ανάλυσης εδαφών και προϊόντων και με ένα μικρό κόστος θα μπορούν όλοι οι αγρότες να βοηθηθούν για να μπουν σε ένα δεύτερο στάδιο στη διαδικασία της τυποποίησης και της πιστοποίησης, ώστε να προωθηθούν στην αγορά και να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.
Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ξεκινήσει από μια περιοχή πιλοτικά, από ένα χωριό που έχει αγροτικά προϊόντα και στη συνέχεια να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Ο Κ. Κατσαφάνας πρότεινε τις Αραχαμίτες και τα Βούρβουρα.
 
Ακόμα μια δράση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, όπως είπε, είναι η παραγωγή βιομάζας, δηλαδή ενός υλικού αποτελεούμενο από ζωντανούς οργανισμούς, από τα υπολείμματα της αγροτικής παραγωγής, τα δευτερογενή παράγωγα των δασών ακόμα και τα απορρίμματα κατόπιν επεξεργασίας, με στόχο την παραγωγή ενέργειας.
Τέλος, ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για τη διαχείριση του Μαινάλου και της Σκυρίτιδας, όπου από εκεί μπορούν να παραχθούν μεγάλες ποσότητες βιομάζας και σε αυτό θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι αγρότες (πχ καλλιέργεια αγριοαγκινάρας, αρωματικά φυτά κ.α).
 
B.Π. - Π.Α.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...