Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι δράσεις του Δήμου Τρίπολης για τις λαϊκές αγορές (vd)

Οι δράσεις του Δήμου Τρίπολης για τις λαϊκές αγορές (vd)
 «Στον τομέα των λαϊκών αγορών έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον Δήμο και κατά γενική ομολογία η λειτουργία τους είναι πάρα πολύ καλή και αναμένεται να γίνει ακόμα καλύτερη όταν θα υλοποιηθούν όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου» είπε στον απολογισμό που έκανε στα ΜΜΕ ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδημητρίου, από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης.
Για να συμπληρώσει: «Κατ΄ αρχάς  συντάχθηκε από την Υπηρεσία, ψηφίστηκε από το Δ.Σ και είναι σε ισχύ σχεδόν στο σύνολό του, ένας εξαιρετικός Κανονισμός λειτουργίας των λαϊκών αγορών της πόλης που καθορίζει όλα όσα απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε μετά από αίτημα των πωλητών η αύξηση των διαστάσεων των θέσεων που καταλαμβάνουν στις λαϊκές της Πλατείες Βαλτετσίου και Μαντινείας. Με την απόφαση αυτή οι διαστάσεις των θέσεων αυξήθηκαν από 2 Χ 2 m σε 3 Χ 2 m ενώ παράλληλα αυξήθηκε και ο αριθμός των διαθεσίμων θέσεων λόγω  της κατάργησης των διπλών θέσεων που κατέχουν κάποιοι πωλητές αλλά και της αύξησης του χώρου που καταλαμβάνουν  αυτές.
 Αρμόδια Υπηρεσία για την υλοποίηση  αυτών των αποφάσεων είναι η Διεύθυνση Εμπορίου της Π.Ε Αρκαδίας η οποία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις διαδικασίες και για τον λόγο αυτό σας είπα νωρίτερα ότι ο κανονισμός ισχύει σχεδόν στο σύνολό του.
Είναι βέβαιο ότι με την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την λειτουργία των λαϊκών με την νέα τους μορφή   θα εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα τόσο  οι καταναλωτές όσο και οι πωλητές.
Τέλος προωθούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στις περιοχές που διενεργούνται οι λαϊκές.
Πρέπει όμως να αναφερθώ κλείνοντας σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό  φαινόμενο το οποίο  παρατηρείται  στην πόλη κατά τις μέρες που γίνονται λαϊκές αγορές. Αναφέρομαι στο πρόβλημα του παραεμπορίου το οποίο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στους πωλητές των αγορών όσο και στους επαγγελματίες της πόλης μας.
Να διευκρινίσω 2 πράγματα :
   1. το παραεμπόριο διενεργείται στο σύνολό του στις παρυφές των λαϊκών ή σε δρόμους που οδηγούν σε αυτές, άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μη εύρυθμη λειτουργία των αγορών. Σημειωτέον ότι δύο περιπτώσεις που ήταν εντος του χώρου των λαϊκών απομακρύνθηκαν
   2. ο Δήμος μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Μπορούν όμως να δώσουν λύση  τόσο η ΕΛΑΣ όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε  οι οποίες νομίζω ότι θα μπορούσαν να έχουν κάνει πολύ περισσότερα πράγματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου από ότι έχουν κάνει μέχρι σήμερα.»  
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...