Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ανάσα» για δεκάδες πυρόπληκτες επιχειρήσεις στην Αρκαδία – «Παγώνουν» οι δόσεις των δανείων για όλο το 2012!

«Ανάσα» για δεκάδες πυρόπληκτες
επιχειρήσεις στην Αρκαδία – «Παγώνουν» οι δόσεις των δανείων για όλο το 2012!

Συνάντηση είχε σήμερα στην Αθήνα ο Υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, για τα προβλήματα των πυρόπληκτων επιχειρήσεων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων περιοχών, δηλαδή των νομών Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας και Ευβοίας. Παρών ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας, ενώ παραβρέθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος, παρακολουθεί από κοντά και πιέζει συνεχώς για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα αυτά.

>Η πιο σημαντική εξέλιξη που προέκυψε, είναι ότι ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την αναστολή πληρωμής των δύο εξαμηνιαίων δόσεων του 2012 για τα δάνεια των πυρόπληκτων επιχειρήσεων της Αρκαδίας (και των άλλων νομών). Πρόκειται για δάνεια που είχαν πάρει οι επιχειρήσεις αυτές, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Πρόκειται για μία απόφαση – «ανάσα», διότι πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αποφασίστηκε επίσης ότι η καταβολή των δύο δόσεων του 2012 να μετατεθεί μαζί με την πληρωμή των δύο τελευταίων δόσεων του δανείου της κάθε επιχείρησης, δηλαδή το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τη συνάντηση, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φίλιππο Σαχινίδη, κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να βρεθεί φόρμουλα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες προέτρεψαν τον Υπουργό να κάνει άμεσα μία συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να ρυθμιστούν και τα δάνεια που έχουν ληφθεί, χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Όσον αφορά το επιτόκιο των δανείων, ο Φ. Σαχινίδης είπε ότι θα το συζητήσει με τις τράπεζες, όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποιησή τους.

 

Για το ίδιο θέμα, να θυμίσουμε ότι είχε γίνει άλλη μία συνάντηση, στις αρχές τουτ 2012. ειδικότερα, τα προβλήματα των επαγγελματιών της Αρκαδίας και ειδικά των πυρόπληκτων επιχειρήσεων ήταν τα κεντρικά θέματα στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Μπουντρούκας με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στα γραφεία του Υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μπουντρούκα και τη συνδρομή του βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος και παρευρέθη με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης και Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ανδρέα Σύριου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το αίτημα του Επιμελητηρίου για την αναστολή καταβολής κεφαλαίου για ένα ικανό χρονικό διάστημα (με ταυτόχρονη καταβολή μόνο των τόκων) ή επιμήκυνση της διάρκειας δανείου προκειμένου να μειωθεί το ύψος της χρεολυτικής δόσης.

Ο υπουργός απάντησε ότι το θέμα έχει απασχολήσει και τον ίδιο γιατί στόχος του είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ενημέρωσε δε, ότι οι δανειστές της χώρας μας δεν αποδέχονται παράταση σε δάνεια που καλύπτονται από την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η παράταση των συγκεκριμένων δανείων.

Παρόλο αυτά ο Πρόεδρος δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες και ότι η επαφή του με τον Υπουργό είναι η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων με πολιτικούς παράγοντες παραγωγικών υπουργείων και με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, που θα έχουν ως στόχο την προβολή των αιτημάτων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για πυρόπληκτα δάνεια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...