Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο ιατρός Π. Θεοδωρόπουλος μιλά στο «Καλημέρα Αρκαδία» για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού (vd)

Ο ιατρός Π. Θεοδωρόπουλος μιλά στο «Καλημέρα Αρκαδία» για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού (vd)

Η βδομάδα η οποία διανύουμε (1-7 Νοεμβρίου) είναι αφιερωμένη στο μητρικό θηλασμό και σκοπός της είναι να τονιστεί η σημαντικότητα του και να ενημερωθούν σωστά όλες οι γυναίκες, ειδικά οι νέες, ώστε αφενός να γίνεται σωστά και αφετέρου να μην τον αποφεύγουν.

Επιπλέον εορτάζεται ώστε να μην αποτελεί ταμπού ο δημόσιος θηλασμός γιατί ο μαστός για το μωρό είναι ότι και ο πλακούντας για το έμβρυο, τόνισε ο γυναικολόγος Περικλής Θεοδωρόπουλος (υπεύθυνος της μονάδας εμβρυομητρικής και προγεννητικού ελέγχου - Εμβρυοδιάγνωση Τριπόλεως) στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr.

Επιπλέον αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα για το θηλασμό όπως τα πλεονεκτήματα για το μωρό και τη μητέρα, τι είναι το μητρικό γάλα, πόσο καιρό πρέπει να θηλάζει μια γυναίκα και ποιά είναι τα σωστά βήματα για να είναι πετυχημένος ένας θηλασμός.

Για τα μωρά είπε ότι «λαμβάνουν αντισώματα και έτσι προστατεύονται από λοιμώξεις και ιώσεις, προστατεύονται από τις αλλεργίες που τα τελευταία χρόνια είναι σε έξαρση. Τα παιδιά που θηλάζουν υποφέρουν λιγότερο από κολικούς, μειώνουν τους κινδύνους εμφάνισης διαβήτη, παχυσαρκίας και παιδικού καρκίνου, ενώ έχουν καλύτερη ψυχοσωματική ισορροπία».

Όσο για τις μητέρες ανέφερε: «Προστατεύονται από τον καρκίνο του μαστού, της μήτρας, από την οστεοπόρωση, ενώ έχουν μεγαλύτερη ευκολία απώλειας των κιλών της εγκυμοσύνης».

Ο γιατρός τόνισε ότι έως και δυο χρόνια μπορεί μια γυναίκα να θηλάσει, ότι είναι η ιδανική διατροφή για τους 6 πρώτους μήνες αποκλειστικά το μητρικό γάλα, το οποίο υπερεπαρκεί για το μωρό.

Το μητρικό γάλα περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξη του βρέφους, που δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα άλλο.

Ένα παιδί πρέπει να θηλάζει 8-12 γεύματα το 24ωρο.

Σύλλογος Αλκυων: σκοπός του η προαγωγή του μητρικού θηλασμού από εκπαιδευμένο προσωπικό και απαντά τηλεφωνικά στο 10525 και παρέχει πληροφορίες στις μητέρες σχετικά με το θηλασμό.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...