Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ψυχιατρική Κλινική Παναρκαδικού Νοσοκομείου | Οι εργαζόμενοι ζητούν Μονάδα Οξέων και ενίσχυση με προσωπικό των Εξωτερικών Ιατρείων

Ψυχιατρική Κλινική Παναρκαδικού Νοσοκομείου | Οι εργαζόμενοι ζητούν Μονάδα Οξέων και ενίσχυση με προσωπικό των Εξωτερικών Ιατρείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Προς : Διοίκηση Γ. Ν

Κοινοποίηση : Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με θέμα «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ Ν.2071/1992» οι αστυνομικοί που συνοδεύουν το άτομο στα εξωτερικά ιατρεία μία ψυχιατρική εξέταση μετά από εισαγγελική παραγγελία, αποχωρούν, αφαιρώντας τα μέτρα που έχουν λάβει, χωρίς να εξασφαλιστεί η προστασία του ιδίου ατόμου καθώς και του περιβάλλοντός του. Να επισημάνουμε πως τις περισσότερες φορές πρόκειται για άτομα, που παρουσιάζουν καταστροφική συμπεριφορά προς τον εαυτό τους και προς τρίτους, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος απόδρασής τους, επιβαρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το έργο του λιγοστού προσωπικού. Συνεπώς οι εξεταζόμενοι αφήνονται πρόωρα στην ευθύνη των ψυχιάτρων, τις περισσότερες φορές γίνονται εισαγωγή παρόλο που δεν υπάρχουν κενές κλίνες και δεν υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλη ψυχιατρική κλινική. Αυτή η απαράδεκτη διαδικασία προστίθεται στα ηδη υπάρχοντα προβλήματα των Εξωτερικών Ιατρείων και της Κλινικής Ενηλίκων του Ψυχιατρικού Τομέα μας . Τα έγγραφα του Συλλόγου Προσωπικού πρώην Ψ.Ν.Τ με αρ. πρ. 3 (04/07/2023) και αρ. πρ.9 (02/11/2023) προς τη Διοίκηση του Γ.Π.Ν.Τ , ΤΗΝ 6 Υ.Π.Ε και την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν αναφέρονται επανειλημμένα στο αίτημα μας για άμεση λειτουργία της Μονάδας οξέων Περιστατικών ώστε να αντιμετωπιστούν αρκετά από τα προβλήματα. Αφενός τα Εξωτερικά Ιατρεία λειτουργούν ως ψυχιατρικό τμήμα με δύναμη 8 κλινών παρά το γεγονός ότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές για μακρά νοσηλεία. Ενδεικτικά, δεν υπάρχει φαρμακείο στο χώρο και η προμήθεια των φαρμάκων σε καθημερινή βάση γίνεται από τη Κλινική Ενηλίκων αυτό σημαίνει πως σε επείγουσες καταστάσεις χάνεται πολύτιμος χρόνος. Στα Εξωτερικά Ιατρεία λειτουργούν ιατρείο έκτακτων περιστατικών, γίνονται συνταγογραφήσεις και τακτικό ιατρείο με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερη η φυγή αυτών των ασθενών.

Αφετέρου στην Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων, ενδεικτικά και πάλι θάλαμος περιορισμού δεν υφίσταται, με αποτέλεσμα διεγερτικοί ασθενείς να περιορίζονται σε απλούς θαλάμους, χωρίς να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και να βρίσκονται ανήμποροι σε περίπτωση που κάποιος άλλος ασθενής-έχει πρόθεση να τους βλάψει. Στο διάδρομο της κλινικής υπάρχουν επικουρικές κλίνες, ασθενείς  παραμένουν αρκετές μέρες, σε αυτές εκτεθειμένοι-στη φασαρία, στα φώτα χωρίς να έχουν προσωπικό χώρο και η νοσηλεία τους να γίνεται σε ακατάλληλο θεραπευτικό περιβάλλον.

Όλα τα ανωτέρω δημιουργούν επισφαλείς συνθήκες. 0 Σύλλογος Προσωπικού σας καλεί να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες λειτουργίας Μονάδας Οξέων, ενίσχυση με προσωπικό των Εξωτερικών Ιατρείων καθώς και της Ψυχιατρικής Κλινικής Ενηλίκων προκειμένου να προασπίσουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των επαγγελματιών υγείας και των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαρινάκου Ευαγγελία

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τσιαγγoύρης Σταύρος

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 22:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι έγινε ρε παιδιά το 41 τοίς εκατό φοβήθηκε το 18 του ΣΥΡΙΖΑ: Μια φορά και έναν καιρό που μεταφέρθηκε το Ψυχιατρείο στο νέο κτίριο γίνονταν μόνο εκούσιες εισαγωγές. Αλλά μετά την παντοδυναμία την έχετε κάνει σαν τα μούτρα σας την καινούργια κλινική. Ποιοί ξεβολευτηκαν;Αυτοί που έμειναν με 100 ρεπό και πάνω να βγάλουν το φίδι από την τρύπα; Γιατί τα ρουσφέτια τα κάνατε εσείς που διώξατε νοσηλευτικό προσωπικό σε άλλους νομούς λες και περισσευε και αποδυναμωσατε τα τμήματα. Τώρα αν είναι υπερήφανοι οι δίπλα με τα ραντζα και εις ανώτερα!!Αλλά μέχρι να γίνει το κακό, να τους αφήσουμε στο δρόμο; Άκου επιχείρημα!! Τόσες ψυχιατρικές κλινικές στην περιφέρεια, τόσες κλίνες, αλλά όχι εδώ το μαγαζί έχει παράδοση!! Τέλος αν ο Κάκος συνδικαλισμός σε έκανε να ασχοληθείς σημαίνει ότι κάτι καλό κάνει!!

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και με εντολή του μεταφέρθηκε το Ψυχιατρείο στο νέο κτίριο οι κτιριακές ελλείψεις δεν υπήρχαν; Ο αρρωστημένος συνδικαλισμός τους τώρα τις ανακάλυψαν; Ξεβολεύτηκαν από τη "λούφα" και θα πρέπει να εργαστούν; Δεν πήραν τα ρουσφέτια που παζάρευαν και θυμήθηκαν το λαουτζίκο; Τα ράντζα πρώτη φορά τα βλέπουν; Προτείνουν να "πετάξουν" τους ασθενείς; Δεν βλέπουν τους συναδέλφους τους στο δίπλα κτίριο που πέντε χρόνια υπερβάλουν εαυτούς, για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς; Οι συνδικαλιστές που συνέβαλαν τα μέγιστα στην καταστροφή της χώρας, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό τους συμφέρον.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...