Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κοσμοσυρροή στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, από τη στιγμή που έκλεισε ο ΕΟΠΥΥ στην Τρίπολη! (vd)

Κοσμοσυρροή στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, από τη στιγμή που έκλεισε ο ΕΟΠΥΥ στην Τρίπολη! (vd)
Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης συγκαταλέγεται στα 5 καλύτερα Νοσοκομεία της χώρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει προβλήματα, κυρίως στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης, μίλησε στο «Καλημέρα Αρκαδία» και είπε ότι «προσλήψεις δεν γίνονται, μπαλώματα με επικουρικούς γίνονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Οι επικουρικοί έρχονται για ένα χρόνο και μόλις μαθαίνουν τι γίνεται σε μία κλινική, φεύγουν».
Είπε συγκεκριμένα ότι στο Νοσοκομείο Τρίπολης υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς, στην Καρδιολογική Κλινική όπου φεύγουν οι 2 επικουρικοί γιατροί και ο ένας μόνιμος γιατρός που έχει πάρει απόσπαση στο Νοσοκομείο Ελπίς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνει η Καρδιολογική με τρεις γιατρούς και 12 μέρες κάθε μήνα η Κλινική να μένει χωρίς γιατρό για εφημερίες. Υπογράμμισε ότι έχει γίνει μία μεγάλη δωρεά για αιμοδυναμικό και η Καρδιολογική αποδυναμώνεται.
Στην παιδιατρική Κλινική υπάρχουν δύο γιατροί, με αποτέλεσμα πάνω από τις μισές μέρες το μήνα να μένει χωρίς γιατρούς.
Το ίδιο γίνεται και στην ΩΡΛ Κλινική, στο Αναισθησιολογικό, το Παιδοχειρουργικό και Ουρολογικό τμήμα.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι βλέπει θετικά να καλυφθούν κενά με γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ, ενώ στο τέλος ανέφερε ότι από τότε που έκλεισαν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ την Τρίπολη, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία.
 

3 σχόλια

  • αγαπω τον τοπο μου
    αγαπω τον τοπο μου Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 23:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατά το πρότυπο των απογευματινών ιατρείων, προβλέπει πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.
    Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται επίσης ανακατανομή των κλινών με βάση τις ανάγκες, συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αρχής γενόμενης από τους τομείς καθαριότητας και σίτισης των νοσοκομείων, καθώς και η δημιουργία ενιαίου συντονιστή των διακομιδών στο ΕΣΥ που θα υπάγεται στο ΕΚΑΒ.

    Στο πλαίσιο δημιουργίας του ενιαίου συντονιστή διακομιδών, προβλέπεται οι οδηγοί των δημόσιων νοσοκομείων να τεθούν από τον επόμενο μήνα σε διαδικασία διαθεσιμότητας-κινητικότητας.
    Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, κάθε περιστατικό που φεύγει από ένα νοσοκομείο θα χρεώνεται στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου αποστολής

  • noso
    noso Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 21:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Γεια σου ρε Μπουμπούκο άδειο το άφησες το Νοσοκομείο!

  • bouboukos
    bouboukos Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 20:48 Σύνδεσμος σχολίου

    «Η νίκη της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμη παράμετρος για
    την ευστάθεια της καρέκλας μου. Αν μετά τις εκλογές, η σωτηρία της χώρας απαιτεί να προσχωρήσω και στον ΣΥΡΙΖΑ, θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...