Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκθεση χαρακτηρίζει άκρως επικίνδυνη για πυρκαγιές τη χωματερή στον «Άγιο Βλάση»!

Έκθεση χαρακτηρίζει άκρως επικίνδυνη για πυρκαγιές τη χωματερή στον «Άγιο Βλάση»!

Μία έκθεση της Επιτροπής του άρθρου 7 της Πυροσβεστικής Διάταξης χαρακτηρίζει άκρως επικίνδυνη για τη διάδοση πυρκαγιάς τη χωματερή στον «Άγιο Βλάση».

Την Έκθεση η οποία είναι γνωστή από τις 30 Μαρτίου, αλλά σήμερα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνυπογράφουν ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης, Ανθυποπυραγός, Κωνσταντίνος Συρεγγέλας, ο Αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Τρίπολης, Υπαστυνόμος Β’, Διονύσιος Αλεξόπουλος και ο Δασολόγος της Διεύθυνσης Δασών Αρκαδίας.  

Στην έκθεση αναφέρεται ότι δεν υπάρχει περίφραξη του χώρου, ότι δεν υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες κινδύνου πυρκαγιάς και δεν υπάρχει παροχή νερού από πυροσβεστικό κρουνό. Στις διαπιστώσεις, αναφέρεται ότι εφάπτεται βορείως και δυτικώς με δάσος Πεύκης και συνεπώς η απόσταση από το δάσος είναι μικρότερη των 500 μέτρων. Επίσης, γίνονται 8 συγκεκριμένες παρατηρήσεις.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος έχει καλύψει σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων που υπάρχουν από την πυροσβεστική διάταξη και μάλιστα σήμερα πάρθηκε απόφαση – μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Δασών- για να δημιουργηθεί και αντιπυρική ζώνη.

 photo 20150508_203911_zpsmwee8tqs.jpg
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

1 σχόλιο

  • Ζώα
    Ζώα Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 21:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν υπάρχουν τα 500 μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια από φωτιά οπότε ο παυλής σκέφτηκε το απλούστατο: Κόβουμε το δάσος!! χαχαχαχαχα!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...