Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ας ετοιμαστούμε να κλαίμε κάθε τόσο και από ένα θύμα της βίας!

Ας ετοιμαστούμε να κλαίμε κάθε τόσο και από ένα θύμα της βίας!
Η βία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας!
Εκτός από τα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως ληστείες, κλοπές, απαγωγές και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, η βία έχει μπει στο δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο μέχρι και στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα!
Βία έχουμε στα γήπεδα, σε κάθε είδους αθλητικές διοργανώσεις, στη βόλτα, στη καφετέρια, στη ταβέρνα, στο παρκινγκ, παντού και πάντοτε!
Έχει στη κυριολεξία κατακλύσει τη καθημερινή μας ζωή!
Μάλιστα τελευταία, η βία έχει και τους εκπροσώπους της στο Εθνικό Κοινοβούλιο, στη βουλή όπως το ξέρουμε όλοι μας!
Η κοινωνία μας γενικά έχει ξεφύγει από τους γνωστούς μέχρι πρότινος κανόνες όπως: της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης, της συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και ο καθένας μεμονωμένα, σαν άτομο δηλαδή, προσπαθεί και σχεδιάζει πως από μόνος του θα λύσει τα προβλήματα που τον απασχολούν!
Είναι σημείο των καιρών???
Όχι βέβαια!!!
Απλά σιγά-σιγά τη βάλανε στη ζωή μας, χωρίς εμείς οι ίδιοι να το καταλάβουμε, όπως συμβαίνει άλλωστε για κάθε τι, που το κατεστημένο μας επιβάλει, παρ όλο που όλοι μας νομίζουμε και πιστεύουμε ότι είμαστε ελεύθεροι να κανονίζουμε από μόνοι μας τη ζωή μας!
Βλέπουμε λοιπόν, ότι ο κάθε γονιός, είτε έχει αγόρι είτε κορίτσι, θα προτιμήσει να μη το στείλει σε φροντιστήριο ξένης γλώσσας η σε μάθηση χορού η σε μάθηση κάποιου μουσικού οργάνου, θα το στείλει όμως οπωσδήποτε σε γυμναστήριο και σε σχολή πολεμικών τεχνών, για να είναι σε θέση να υπερασπίζεται τον εαυτό του από κάθε ενδεχόμενο!
Εκεί όμως καλλιεργείται το αίσθημα της ανωτερότητας, της αυτοπεποίθησης, της δύναμης, της βίαιης διεκδίκησης του όποιου δίκιου και όπως αυτό το εννοεί ο καθένας μας!
Γι αυτό, σύμφωνα με έρευνα, τα γυμναστήρια και οι σχολές πολεμικών τεχνών, είναι σημεία που στρατολογείτε ή νέα η ο νέος στις νεοφασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις!
Γι αυτό τα φουσκωμένα μπράτσα και οι κοιλιακές γραμμώσεις είναι σήμα κατατεθέν του μπράβου, του νεοναζί, του νεοφασίστα και του τσαμπουκά!
Γι αυτό λοιπόν οι νέοι με τέτοια χαρακτηριστικά συναθροίζονται, δημιουργούν ομάδες κρούσης σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της καθημερινότητας και όλοι μας «απολαμβάνουμε» τα αποτελέσματα αυτών των συναθροίσεων! Αυτών των ομαδοποιήσεων!
Γι αυτό άλλωστε μπήκε στη ζωή μας και το bullying (εκφοβισμός) που είναι μία επιθετική συμπεριφορά – σωματική, λεκτική, ψυχολογική ή και κοινωνική – που εκδηλώνεται σκόπιμα, απρόκλητα και επαναλαμβανόμενα, στο σχολείο, στον εργασιακό χώρο, ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή η βίαιη αντιμετώπιση από τους συμμαθητές του, της κάθε διαφορετικότητας που ίσως να έχει κάποιο παιδί, από τα δημοτικά σχολεία, μέχρι και τα ΑΕΙ !
Γι αυτό έχουμε και τα θύματα αυτής της διαπαιδαγώγησης, αυτών των επιλογών και τέτοιων κατευθύνσεων!
Γι αυτό και ψάχνουμε τόσες μέρες, να βρούμε το παλικάρι της φωτογραφίας μας, όπως πριν από χρόνια ψάχναμε να βρούμε τον Αλέξη στη Βέροια, το οποίο παλικάρι μάλλον είναι θύμα μιας νεοναζιστικής παρέας, που δρούσε ανενόχλητη μέσα στη συγκεκριμένη σχολή και της οποίας ο διευθυντής, όπως ο ίδιος κατέθεσε, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, διότι η συγκεκριμένη νεοναζιστική ομάδα Κρητικής προέλευσης, καλύπτονταν και τύγχανε της προστασίας δεξιού βουλευτή της Κρήτης!!!
Όσο και να λυπούμαστε!
Όσο και να στεναχωριόμαστε!
Μία είναι η πραγματικότητα!
Είμαστε όλοι μας φταίχτες και συνεργοί, με την παθητικότητά μας και την αδιαφορία μας, σ αυτά τα καθημερινά πλέον θύματα του νεοναζισμού, που τεχνηέντως το οικονομικό κατεστημένο της χώρας μας, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, τον έχει βάλει για τα καλά στη ζωή μας!!!
Ποτέ δεν είναι όμως αργά!
Εάν επιθυμούμε να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα, που μπορεί να είναι και του στενού μας οικογενειακού περιβάλλοντος, ας αντιδράσουμε!
Γιατί ο νεοναζισμός δεν αντέχει τη διαφορετικότητα σε κάθε έκφανση της καθημερινής μας ζωής!
Τρίπολη 26-2-2015 Τάσος Παπαζαχαρίας
www.tasospapazax.blogspot.com

1 σχόλιο

  • ο Πρόεδρος
    ο Πρόεδρος Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 16:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Που είσαι ρε Τάσο σε χάσαμε για την ΒΙΑ των σκουπιδιών δεν θα μας πεις τίποτα νέο χαθληκαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...