Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 - Kalimera Arkadia

Το Μάιο ο 2ος Τσακώνικος Αγώνας Δρόμου στην Κυνουρία!

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νότιας Κυνουρίας, ανακοινώνει την διεξαγωγή του 2ου Τσακώνικου αγώνα δρόμου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 με αφετηρία και τερματισμό, την πλατεία Ηρώου, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Έκαψαν τον Μακαρονά για άλλη μία χρονιά στο καρναβάλι της Δημητσάνας (vd)!

Με πολύ κέφι έγινε την Κυριακή θα γίνει το καρναβάλι της Δημητσάνας, το πιο παλιό καρναβάλι της Γορτυνίας.
Εκεί, αναβίωσε το έθιμο που λέγεται το «Κάψιμο του Μακαρονά»!
Διαβάστε περισσότερα...

Τσιγγούνης μαινόμενος κατά Τατούλη: «Δεν ξεχνάμε τι έλεγε κατά της ΝΔ. Είναι καιροσκόπος, τον νοιάζει μόνο ο εαυτούλης του»!

Πυρ και μανία είναι ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρώην Δήμαρχος Λεωνιδίου, ένα από τα ιστορικότερα στελέχη της ΝΔ, Δημήτρης Τσιγκούνης για την διαφαινόμενη στήριξη του κόμματος της ΝΔ στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη για τις περιφερειακές εκλογές.
Διαβάστε περισσότερα...

Λύτρας στο «Καλημέρα Αρκαδία»: «Δεν συνεργάζομαι με κανέναν. Διαψεύδω τις ψεύτικες φήμες. Έχω έτοιμο συνδυασμό»!

Έντονη παραφιλολογία έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για οπισθοχώρηση και μη κάθοδο του Μίλτου Λύτρα στις δημοτικές εκλογές της Γορτυνίας. Κατά πόσο έχουν βάση αυτές οι φήμες; Το «Καλημέρα Αρκαδία» ήρθε σε τηλεφωνική επαφή μαζί του και του ζήτησε να διευκρινίσει αν έχει αλλάξει κάτι στην απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χρήστος Κιντής πέταξε πάνω από την Καμενίτσα και ετοίμασε ένα μοναδικό βίντεο!

Ένα πανοραμικό βίντεο που καταγράφει μοναδικές εικόνες από το ορεινό χωριό της Καμενίτσας ετοίμασε ο Χρήστος Κιντής και παρουσιάζει μέσα από το «Καλημέρα Αρκαδία»!
Η Καμενίτσα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 580 μέτρων στις δυτικές πλαγιές του Μαινάλου και ανήκει στη δημοτική ενότητα Βυτίνας του Δήμου Γορτυνίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Βροχερά Κούλουμα στην Ηραία Γορτυνίας (εικόνες)

«Η συνεχόμενη βροχή, τελικά δεν επέτρεψε να εορταστούν τα Κούλουμα στον προαύλιο χώρο του Άγίου Παντελεήμονα μεταξύ Παλούμπα και Σαρακινίου Ηραίας που οργάνωσε ο Όμιλος "Γκούρα", ο Σύνδεσμος Εππαγγελματιών Ηραίας και Πολιτιστ. Σύλλογοι των γύρω χωριών, με την στήριξη του Δήμου Γορτυνίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεφάντωμα στην αποκριάτικη γιορτή του πολιτιστικού συλλόγου Κοντοβάζαινας (vd)!

Όλο και καλύτερη γίνεται η αποκριάτικη γιορτή του πολιτιστικού συλλόγου Κοντοβαζαίνης, η οποία για τρίτη χρονιά έλαβε μέρος στο χωριό, παρουσία πολύ κόσμου, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Αφού ο σύλλογος έκοψε την πίτα του για το 2014 και έδωσε τις καθιερωμένες ευχές για δημιουργικότητα και καλή χρονιά, οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με παραδοσιακή δημοτική μουσική από ντόπιους οργανοπαίκτες.
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό βροχή τα κούλουμα στη Στεμνίτσα (vd)!

Με καλή διάθεση αλλά … κακό καιρό γιόρτασαν τα παρασοαικά Κούλουμα στη Στεμνίτσα.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Στεμνιτσιωτών “Ο Υψούντας”.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμο 100 ευρώ και άνω αν δεν έχει η εφορία το e-mail σας!

Να αποκτήσουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποχρεώνονται όλοι οι φορολογούμενοι για να προχωρήσει το υπουργείο οικονομικών στην ηλεκτρονική κοινοποίηση επιβολής προστίμων, πρόσθετων φόρων και εισφορών αλλά και ατομικών ειδοποιήσεων για οφειλές που, αν δεν εξοφληθούν κάποιων ημερών, η Εφορία θα μπορεί αμέσως μετά να προβεί στη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και σε κατασχέσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα παραδοσιακά χοιροσφάγια αναβίωσαν στη Βλαχέρνα (εικόνες)!

Παρόλο που ο καιρός δεν βοήθησε με τις έντονες βροχοπτώσεις, η Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας πραγματοποίησε την εκδήλωση για τα παραδοσιακά γουρουνοσφάγια, με το σφάξιμο του γουρουνιού, αλλά και με ένα Αποκριάτικο γλέντι στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού μας. Οι συμπατριώτες μας που παραβρέθηκαν, απόλαυσαν τους καλοψημένους μεζέδες και διασκέδασαν με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, αλλά και με τους ρυθμούς από την πίπιζα και το νταούλι.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...