Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 - Kalimera Arkadia

Η … λαμπερή απουσία, το ξεμπλοκάρισμα του Τάσου και το … κουράγιο του Νικόλα!

- Αυτό θα πει τύχη βουνό! Μόνο για το καρναβάλι της Τρίπολης σταμάτησε η βροχή και μετά ξανάρχισε! Ο Σμυρνιώτης - σας το έχω πει εγώ - έχει τύχη βουνό. Καλημέρα και καλή Σαρακοστή.
Διαβάστε περισσότερα...

Εξόρμηση στον Κοσμά για τους Τσάκωνες περιπατητές!

Την Κυριακή 9 Μαρτίου ο Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού προγραμματίζει πεζοπορία γύρω από το όμορφο ορεινό χωριό του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, τον Κοσμά. Πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή (βαθμός δυσκολίας 2+), διάρκειας περίπου 2,5 ωρών.
Διαβάστε περισσότερα...

Επανασυνδέθηκε η ύδρευση στην Μονή Ακόβης στη Γορτυνία

Η αδελφότητα της Μονής Ακόβης αναφέρει σε ανακοίωση: «Επιτρέψατέ μας να εκφράσουμε ευχαριστίες προς τον αξιότιμο Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ιωάννη Γιαννόπουλο, διότι με την αμέριστη υποστήριξή του επανασυνδέθηκε η ύδρευση στην παλαίφατο Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου Ακόβης (πλησίον χ. Βυζικίου Αρκαδίας).
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Πρωτεύουσα της Αυστρίας η «Μυθική Πελοπόννησος»!

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στο National Geographic, το τουριστικό προϊόν και η γαστρονομία της Πελοποννήσου προβλήθηκαν στο κέντρο της Βιέννης και το ιστορικότερο κατάστημα υψηλής γαστρονομίας Meinl Am Graben, το οποίο λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια και η ετικέτα του οποίου Julius Meinl υφίσταται εδώ και 150 χρόνια, την εβδομάδα 24/2 – 1/3/2014.
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκλειστικό: Υψηλές παρουσίες στο Χρυσοβίτσι στις 4 Μαΐου!

Από το 2011, κάθε Κυριακή των Μυροφόρων, ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών έχει καθιερώσει τον εορτασμό του θρησκευτικού προσκυνήματος του Κολοκοτρώνη στην Παναγιά του Χρυσοβιτσίου, την ανακήρυξη του ως Αρχιστράτηγου, και τη συγκρότηση της πρώτης επαναστατικής κυβέρνησης της Ελλάδας. Και τα τρία παραπάνω γεγονότα έλαβαν χώρα την άνοιξη του 1821 στην περιοχή του Χρυσοβιτσίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Το «Ποτάμι» παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης (vd)

«Προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα διαφορετικά. Πρώτη φορά κάνουμε κόμμα, δεν ξέρουμε πώς θα γίνουν κάποια πράγματα.» Όντως. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έκανε εισήγηση πριν δεχθεί ερωτήσεις. Έδωσε αμέσως τον λόγο στους δημοσιογράφους σε μία διαδικασία που λίγο-πολύ αποδείχθηκε χαοτική. Λογικό και αναμενόμενο. Το «Ποτάμι» καλείται να αποκτήσει κανάλια, να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη, να διατυπωθούν θέσεις, προτάσεις και σχέδια. Πώς θα γίνει αυτό; «Συγκροτημένα, με τη σύνθεση απόψεων και προτάσεων από ανθρώπους που ξέρουν τα θέματα και από ανθρώπους που τα ζουν.»
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Αναβίωση του εθίμου της «μπούλας» στην Κοντοβάζαινα Γορτυνίας!

Αναβίωση του εθίμου της "μπούλας" πραγματοποιήθηκε στην Κοντοβάζαινα Γορτυνίας, στα πλαίσια της αποκριάτικης εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο χωριό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Κοντοβαζαίνης.
Διαβάστε περισσότερα...

Τ. Αποστολόπουλος: «Τριάμισι χρόνια, αντιταχθήκαμε στις πρακτικές του συστήματος Τατούλη που είναι επιζήμιες για τον τόπο μας»

Με μήνυμά του μέσα από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, αναφέρει για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές:
Διαβάστε περισσότερα...

Συνέλευση, πίτα και μουσικό πρόγραμμα στο Φιλοτεχνικό!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοτεχνικού Ομίλου καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε τακτική γενική συνέλευση, κοπή πίτας και μουσικό πρόγραμμα με έντεχνοι λαϊκό τραγούδι με τους Αμαλία Γούλα και Παναγιώτη Παπαντωνίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτο δελτίο: Δυνατές βροχές στην Αρκαδία - Μέχρι πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και προβλέπει (και για την Αρκαδία) πρόσκαιρη επιδείνωση μέχρι ...
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...