Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαθήματα δύναμης και αγάπης παρέδωσε ο Αρκάς υπερδορμέας Γιάννης Κούρος στην Κρήτη (vd)!

Μαθήματα δύναμης και αγάπης παρέδωσε ο Αρκάς υπερδορμέας Γιάννης Κούρος στην Κρήτη (vd)!

Μαθήματα δύναμης και αγάπης παρέδωσε ο Γιάννης Κούρος, ο 'αενάως κινούμενος" υπερδρομέας ο οποίος ξεκίνησε από την Ίμπρο για να τρέξει τα 90 χιλιόμετρα ανθρωπιάς, από τα Σφακιά στα Χανιά, με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την κτιριακή βελτίωση του Κέντρου Αποκατάσταση Παίδων και Νέων Κρήτης αλλά και την οικονομική ενίσχυση ιδρυμάτων της πόλης.

Μαζί του στην εκκίνηση στα Σφακιά, βρέθηκαν περίπου 10 παιδιά, δρομείς, καθώς και 8 άτομα από το Σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης "Ορίζοντες", εκ των οποίων ένα σε αναπηρικό καροτσάκι δίνοντας επιπλέον ένα συγκινητικό μήνυμα δύναμης και ελπίδας.

Τα μέλη του Συλλόγου "Ορίζοντες" ακολούθησαν τη διαδρομή μέχρι του Ασκύφου ενώ ο Γιάννης Κούρος, μαζί και με άλλους τολμηρούς δρομείς που τον ακολουθούσαν, συνέχισε για να τερματίσει στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, όπου θα γίνει σύντομη εκδήλωση προς τιμήν του.

Περίπου δύο ώρες από την εκκίνηση,  ο Γ. Κούρος είχε διασχίσει την διαδρομή από Ίμπρο, Ασκύφου, Βρύσες πραγματοποιώντας μικρές στάσεις στον Ομπρόσνερο και στις Βρύσες για να δώσει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί με τον κόσμο που τον περίμενε.

Στη συνέχεια, και στις επόμενες δύο ώρες περίπου είχε περάσει από το Καλάμι με προορισμό τη Σούδα, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τον τερματισμό.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Εθνικό Στάδιο, για την τελετή υποδοχής του υπερμαραθωνοδρόμου.

Εκεί, ο Σύλλογος "Συνάνθρωπος", με όλους τους παρευρισκόμενους, ένωσαν τα χέρια για να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα φτιαγμένη από αγάπη και ευαισθησία.

Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος ο δήμος Αποκορώνου τύπωσε μπλουζάκια τα οποία θα πωλούνται προς 5 ευρώ, και τα έσοδα που θα προκύψουν θα δοθούν στο φιλανθρωπικό σύλλογο «Φιλάνθρωπος» και σε άλλα φιλανθρωπικά σωματεία των Χανίων.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων με την Αντιπεριφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, τον Δήμο Αποκορώνου και τον Δήμο Σφακίων.

Το ρεπορτάζ είναι από το flashnews.gr.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...