Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Τεγεάτης kick-boxer και η αγωνιστική πρόκληση του Βελιγραδίου!

Ο Τεγεάτης kick-boxer και η αγωνιστική πρόκληση του Βελιγραδίου!
Μπορεί στο σύντομο παρελθόν να είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αλλά τα τελευταία χρόνια τοkickboxingτον κέρδισε με αποτέλεσμα ύστερα από μόλις τρία χρόνια ενασχόλησης με το συγκεκριμένο άθλημα να έχει ήδη πραγματοποιεί τις πρώτες τους σημαντικές στιγμές στο χώρο. Ο Ερμής Βελής είναι 23 ετών, ζει στην Τεγέα και ήδη οδεύει προς τον τέταρτο χρόνο ως αθλητής του kick boxing και αν κρίνει κανείς από τους πρώτους τίτλους που ήδη έχει κατακτήσει φαίνεται ότι οι προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον είναι μεγάλες.
Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση και πρόκληση είναι ο αγώνας στο Βελιγράδι με τον ΚροάτηMarkoUldicγια τη ζώνη. Έναν πολύ καλή αθλητή με μεγάλες επιτυχίες. Πλέον τη δεδομένη στιγμή ο Αρκάς αθλητής προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον συγκεκριμένο αγώνα με τις προπονήσεις να αυξάνονται κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της αγωνιστικής πρόκλησης του Ερμή Βελλή στο Βελιγράδη, οι «Αρκαδικές Ειδήσεις» βρήκαν το νεαρό αθλητή και μίλησαν μαζί του για τις προσεχείς αγωνιστικές του υποχρεώσεις και το άθλημα γενικότερα.

Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ στην περιοχή «μονοπωλούν» το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Ωστόσο όμως υπάρχουν λιγότερο δημοφιλή αθλήματα και αθλητές που δραστηριοποιούνται εδώ και έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν σπουδαίες αγωνιστικές επιτυχίες. Τελικά και τα υπόλοιπα σπορ στην περιοχή μας φέρνουν εξίσου μεγάλες επιτυχίες;

Απ’ όσο γνωρίζω ναι είναι γεγονός ότι αθλητές από την περιοχή μας έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επιτυχίες στα αθλήματα που δραστηριοποιούνται, όπως πρόσφατα υπήρξαν κάποιες μεγάλες επιτυχίες από αθλητές τάε κβοντο. Είναι σημαντικό για τον τοπικό αθλητισμό ότι αθλητές σε άλλα αθλήματα καταφέρνουν να πετύχουν σημαντικές επιτυχίες, όπως συμβαίνει με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις και προσωπικοί στόχοι για το επόμενο διάστημα ποιοι είναι;

Καταρχάς είναι μία αγωνιστική υποχρέωση στο Βόλο στις 30 Ιουνίου που θα πραγματοποιηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό, με γνωστούς Έλληνες και ξένους αθλητές. Αποτελεί ένα δυνατό αγωνιστικό τεστ, αλλά ο σκοπός αυτή της διοργάνωσης είναι για φιλανθρωπικό σκοπό. Κατά συνέπεια όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για ιερό σκοπό. Αυτό ουσιαστικά αποτελεί ένα καλό αγωνιστικό τεστ για μένα για την 19η Ιουλίου στο Βελιγράδι για το golden ring.

Αλήθεια ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν το άθλημα του kick boxing ξεχωριστό;

Υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που μπορεί να σε κάνουν να κολλήσεις με το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά θεωρώ ότι αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι η αγάπη για το συγκεκριμένο άθλημα. Γενικότερα αν αγαπάς κάτι το κάνεις θυσιάζοντας άλλα πράγματα.

Για σένα μεγάλη αγωνιστική πρόκληση ποια θα ήταν;

Να καταφέρω κάποια στιγμή να αντιμετωπίσω Παγκόσμιας κλάσης αθλητές όπως είναι ο Ζαμπίδης ή οποιοσδήποτε άλλος.

Ο Ερμής Βελής με το μετάλλιο σε πρόσφατη διάκρισή του.

Σίγουρα για να φτάσεις σε αυτές τις επιτυχίες πρέπει να έχεις πραγματοποιήσει πάρα πολλές ώρες σκληρής δουλειάς και προπόνησης. Αλήθεια πόσες ώρες σε εβδομαδιαία βάση προπονείσαι;

Προπονούμαι τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, τρεις ώρες την κάθε φορά. Αν πλησιάζουν αγωνιστικές υποχρεώσεις όμως οι προπονήσεις διπλασιάζονται και οι ώρες ανά προπόνηση αυξάνονται στις τέσσερις.

Ωστόσο για σένα η προετοιμασία είναι ιδιαίτερα αφού ουσιαστικά δεν προπονείσαι στην Τρίπολη, αλλά είσαι αναγκασμένος να πηγαινοέρχεσαι στο Τολό.

Ναι είναι γεγονός αφού ο προπονητής μου έχει έδρα το Τολό. Παράλληλα πραγματοποιώ προπονήσεις και στο κλαμπ του Ζαμπίδη στην Αθήνα. Είναι λίγο κουραστικό είναι αλήθεια, αλλά οι αποστάσεις είναι κοντινές σχετικά. Όπως προανέφερα νωρίτερα όμως αν αγαπάς κάτι, έχεις στόχους!

Θα μπορούσες να μας αναφέρεις μερικές από τις σημαντικότερες αγωνιστικές σου επιτυχίες μέχρι σήμερα;

Η μεγαλύτερη προσωπική επιτυχία ήταν αυτή τον περασμένο Μάρτιο στο Περιστέρι όπου βγήκα πρώτος στο Κ1 στα 50 κιλά και από εκεί και ύστερα η δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Καλαμάτας.

Έχεις ήδη καταφέρει σημαντικά πράγματα μέσα από το kick boxing. Αλήθεια μέσα από την αγωνιστική σου δράση έχει επηρεάσει φίλους ή άλλα πρόσωπα στο να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα;

Ναι είναι αλήθεια ότι έχει συμβεί αυτό. Το παίρνουν με καλό μάτι και τους αρέσει. Θα ήθελα όμως εδώ να αναφερθώ σ’ ένα μεγάλο ΑΛΛΑ. Δεν μπορείς να πας σ’ ένα γυμναστήριο, να μάθεις μία πολεμική τέχνη και να βγεις μετά έξω στην κοινωνία και να κάνεις επίδειξη δυνάμεως και ισχύος. Στο ρινγκ λοιπόν θα πρέπει να είσαι δυνατός και αποφασιστικός και στην λαϊκή έκφραση «αλήτης», αλλά εκτός ρινγκ θα πρέπει να είσαι κύριος και σωστός στη συμπεριφορά σου!

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας αθλητής για να μπορεί να διακριθεί στο άθλημα του kick boxing;

Το βασικότερο είναι να μπορεί να αντέχει τα χτυπήματα. Να μπορεί να αντέξει στη διάρκεια του αγώνα. Απαιτούνται σωματικά αλλά και ψυχικά αποθέματα. Επίσης βασικό ρόλο παίζει και η αντίδραση σ’ έναν αθλητή. Το πόσο γρήγορα αντανακλαστικά να το πω πιο απλά πρέπει να έχει ένας αθλητής στη διάρκεια του αγώνα. Σημαντικό ρόλο λοιπόν παίζει η δύναμη και η τακτική στη διάρκεια ενός αγώνα.

Πηγή - Εφημερίδα Αρκαδικές Ειδήσεις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...