Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρωταθλητής στις μετεγγραφές (έως τώρα) ο Αστέρας!

Πρωταθλητής στις μετεγγραφές (έως τώρα) ο Αστέρας!
Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, κονταροχτυπιούνται καθημερινά τόσο σε επίπεδο ουσίας, όσο και εντυπώσεων στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ωστόσο στη σκιά τους μαίνεται και ένα άλλο διαφορετικό πρωτάθλημα που σχετίζεται με την ενίσχυση όλων των υπόλοιπων ομάδων που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Superlague. Κι σ' αυτό το επίπεδο, ο μέχρι στιγμής «πρωταθλητής» του καλοκαιριού, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: Ο Αστέρας Τρίπολης! 
Μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σεζόν που πέρασε για τους Αρκάδες, οι οποίοι είχαν... καλομάθει τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά ταξίδια, αλλά τη νέα χρονιά δεν πρόκειται να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Κι αυτό δε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις διαδοχικές παρουσίες στην Ευρώπη, οι δύο τελευταίες μάλιστα στους ομίλους κι ως εκ τούτου η φετινή 7η θέση κάθισε... βαριά. 

Παρ' όλα αυτά στην Τρίπολη φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι για τα καλά να επιστρέψουν στα επίπεδα που μας είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, με τις μεταγραφικές τους κινήσεις να δείχνουν ότι αν μη τι άλλο βρίσκονται στο σωστό δρόμο και διαθέτουν όλα τα φόντα για να έχουν ξανά τη νέα χρονιά υψηλές βλέψεις. 

Εκείνο δε που ξεχωρίζει το φετινό καλοκαίρι είναι η στροφή που έγινε σε Έλληνες παίκτες και μάλιστα από τους καλύτερους διαθέσιμους που αγωνίζονταν στη Σούπερ Λιγκ, πόσω μάλλον για τα δεδομένα του Αστέρα. Ολα αυτά όταν τα προηγούμενα χρόνια οι «βαριές» μεταγραφές των Αρκάδων αφορούσαν κυρίως σε ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική και δη από την Αργεντινή. 

Πρώτα αποχωρήσεις, μετά ενίσχυση

Βέβαια πριν... εξορμήσει η ομάδα της Τρίπολης στη μεταγραφική αγορά για την ενίσχυση του ρόστερ, προηγήθηκε ένα πολύ γερό ξεσκαρτάρισμα. Συγκεκριμένα μία δεκάδα παικτών κούνησαν... μαντήλι, είτε γιατί κρίθηκαν ανεπαρκείς, είτε γιατί είχαν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής! Ο λόγος για τους Σανκαρέ, Ζησόπουλο, Μπαντή, Γκοϊάν, Τορμένα, Λούι, Κιτοκό, Θεοδωρόπουλο, Τσοκάνη και Παντελιάδη. 



Σούπερ επιλογές από Ελλάδα

Κάθε ομάδα που θέλει να χτίσει γερές βάσεις ξεκινάει από έναν αξιόπιστο τερματοφύλακα κι ο Αστέρας δεν ξέφυγε από τον συγκεκριμένο κανόνα. Μπορεί να ήταν εκ των τελευταίων που ανακοινώθηκαν, αλλά στην Τρίπολη είχαν φροντίσει εδώ και μήνες να κάνουν δικό τους έναν από τους πλέον ταλαντούχους κι εξελίξιμους Έλληνες τερματοφύλακες, το όνομα του οποίου μάλιστα είχε «παίξει» για τουλάχιστον τρεις «μεγάλους» (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό). Ο λόγος για τον 23χρονο Γιώργο Αθανασιάδη, ο οποίος άφησε τον Πανθρακικό και θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν με τα κιτρινομπλέ, έχοντας δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής. 



 Η συνέχεια ωστόσο της ελληνικής ενίσχυσης ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή. Επειτα από αρκετά επεισόδια που παίχτηκαν και μετά την πολύ μεγάλη επιμονή που έδειξαν στην Τρίπολη κατάφεραν να κάνουν δικό τους τον Νίκο Καλτσά και δη με κανονική μεταγραφή. Εναν ποδοσφαιριστή που ο Στραματσόνι θεώρησε ότι... περισσεύει στον Παναθηναϊκό, πλην όμως ήταν ίσως ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης της Σούπερ Λιγκ τη σεζόν 2014-15 και μπορεί αν μη τι άλλο να κάνει τη διαφορά. 

Εκτός του 26χρονου εξτρέμ ωστόσο οι Αρκάδες έκαναν και μία εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση του κέντρου τους με τον Σταύρο Τσουκαλά. Ο 28χρονος αμυντικός μέσος ήταν πιθανότατα ό,τι καλύτερο διέθετε στο ρόστερ του ο ΠΑΣ Γιάννινα, ένας παίκτης που έφτασε να έχει χάσει μόλις ένα παιχνίδι σε 3,5 χρόνια με τη φανέλα του «Άγιαξ»! 

Κι όλα αυτά δε με σχετικά μικρό κόστος, καθώς ο Αθανασιάδης αποκτήθηκε ελεύθερος, ο Τσουκαλάς εξαγόρασε τη ρήτρα του (λέγεται για 200.000 ευρώ που φυσικά κατέβαλε ο Αστέρας), ενώ κοντά στις 200.000 ευρώ δόθηκαν και για τον Καλτσά. Από εκεί και πέρα πάντως αξιόλογη προσθήκη για τα άκρα της επίθεσης ήταν και ο 22χρονος Τσιλιανίδης, που έδειξε καλά στοιχεία στον Ηρακλή κι αποκτήθηκε χωρίς το παραμικρό αντίτιμο. 

Από Αργεντινή... Γαλλία 

Το αργεντινό στοιχείο είναι κάτι παραπάνω από έντονο στο ρόστερ του Αστέρα, ο οποίος έχει χτίσει ένα πολύ καλό δίκτυο με την αγορά της Λατινικής Αμερικής τα τελευταία χρόνια. Τη φετινή χρονιά όμως έχει αλλάξει και αυτό στο μεταγραφικό πλάνο των Αρκάδων, που έχουν ρίξει... δίχτυα στη γαλλική αγορά. Χαρακτηριστική η απόκτηση του Σόνι Σεφίλ, του γιγαντόσωμου κεντρικού αμυντικού που ήρθε για να γίνει ουσιαστικά αντι-Σανκαρέ. Ενας παίκτης με ελάχιστο ρίσκο, ο οποίος όμως έχει και μεταπωλητική αξία. Μπορεί να αγωνιζόταν στη Β' Γαλλίας, αλλά ήταν σε ένα από τα πιο ιστορικά κλαμπ της Ligue 2, την Οσέρ. 



Παράλληλα έτοιμος να ντυθεί στα κιτρινομπλέ είναι ακόμα ένας παίκτης προερχόμενος από τη Γαλλία και δη από το Σαμπιονά. Συγκεκριμένα ο δεξιός μπακ Κασίμ Αμπνταλά, μεταγραφή μάλιστα που αποκάλυψε το SDNA και βρίσκεται ήδη στη χώρα μας για να ολοκληρωθεί το deal. Ο 27χρονος άσος μόνο τυχαίος δεν είναι, τη  διετία 2012-14 πέρασε από την Μαρσέιγ, όπου μέτρησε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, παραστάσεις και από Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ! Ακολούθησε μία γεμάτη διετία στην Εβιάν, πρώτα στο Σαμπιονά και πέρυσι στη Ligue 2. 

Και βέβαια βρισκόμαστε ακόμα στα τέλη Ιουνίου, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει ακόμα δρόμος για να καλυφθούν περαιτέρω κενά. Ενα επίσης σημαντικό “συν” πάντως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι φέτος θα είναι πολύ πιο... ανάλαφρο το πρόγραμμα των Αρκάδων ελλείψει ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και ελλείψει διπλών αγώνων δεν θα "σκάσει" η ομάδα. 

sdna.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...