Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης: "Ας σταματήσουμε τώρα τις σκέψεις να πάμε στο χωριό μας για τις Άγιες μέρες"

Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης: "Ας σταματήσουμε τώρα τις σκέψεις να πάμε στο χωριό μας για τις Άγιες μέρες"
Lockdown στις γιορτές των Χριστουγέννων!
 
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε αυτές τις μέρες διαταράσσουν την ισορροπία και τη σταθερότητα στη ζωή μας και σε συνδυασμό με τη λήψη περιοριστικών μέτρων, για την προστασία της υγείας όλων μας, το στοιχείο της αβεβαιότητας για το μέλλον είναι πολύ υψηλό.
Μπροστά στο άγνωστο λοιπόν είναι πολύ φυσιολογικό να αισθανόμαστε αγωνία, φόβο, ανασφάλεια, θυμό, θλίψη… Η ανησυχία για μία πιθανή μόλυνση από τον ιό, δική μας ή αγαπημένου μας προσώπου, μας φέρνει σε επαφή με τους βαθύτερους φόβους, τόσο για την αρρώστια όσο και για τον θάνατο.
 
Καλούμαστε λοιπόν να οπλιστούμε με υπομονή και να ενδυναμώσουμε το αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης καθώς και το επόμενο διάστημα η κατάσταση θα παραμείνει ίδια, σε ό,τι αφορά στα μέτρα περιορισμού δραστηριοτήτων για την αναχαίτιση της φονικής πανδημίας του κορονοϊού
Τα Χριστούγεννα που έρχονται θα βιώσουμε μέρες... Πάσχα, καθώς είναι δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.
 
«Για να ανοίξουμε όμως και πάλι με ασφάλεια και να περιμένουμε τις καλύτερες μέρες, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και να υπακούμε στις οδηγίες των ειδικών »
Ας Σταματήσουμε τώρα σκέψεις και υπολογισμούς να πάμε στο χωριό μας η στο εξοχικό μας για τις Άγιες μέρες η να βγάλουμε την καραντίνα .
"Είναι προτιμότερο να εστιάσουμε στο παρόν. Δεν ξέρουμε ούτε μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας φέρει το αύριο, οπότε με το να κάνουμε σχέδια αυτή τη στιγμή το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να αυξήσουμε το αίσθημα της αβεβαιότητας και κατά συνέπεια το στρες".
 
Όταν νιώθουμε ότι μας καταβάλει το άγχος, αντί να προσπαθούμε για το χειρότερο σενάριο , είναι καλύτερο να επιδιώξουμε να χαλαρώσουμε, κάνοντας λίγο γυμναστική, διαλογισμό, και το σπουδαιότερο να πλησιάσουμε την οικογένεια μας αναθεωρώντας την μέχρι τώρα συμπεριφορά μας προς το καλύτερο .
 
Μπορεί να είμαστε ήδη ψυχικά κουρασμένοι από το γεγονός ότι έχουμε βιώσει μια καραντίνα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, από την άλλη όμως αυτό μπορεί να λειτουργήσει και σαν πλεονέκτημα αν αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και σύνεση αναλογιζόμενοι την προηγούμενη φορά και κρίνοντας τα λάθη που κάναμε , προσπαθώντας απλώς να τα επισημάνουμε για να ξέρουμε τι πρέπει να αποφύγουμε τούτη τη φορά.
 
Να Σκεφτούμε τι ήταν αυτό που μας "χάλασε" περισσότερο στο lockdown της άνοιξης αλλά και τι θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο δυνατοί για να το αντιμετωπίσουμε τούτη τη φορά αποφεύγοντας να κάνουμε τα ίδια λάθη .
Μέσα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, λοιπόν, είναι φυσικό κι επόμενο να επηρεαστούν όλες οι πτυχές της καθημερινότητάς μας, αλλά και οι σχέσεις μας. Με σωστή όμως σκέψη και αντιμετώπιση , τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ πιο εύκολα και αντιμετωπίσιμα .
 
ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ “ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ”

Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...