Menu
RSS
Κυριακή, 12/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων: «Ναι στις φυλακές στην Αρκαδία. Ο Σαμαράς δεν είναι Κομματάρχης Μεσσηνίας, αλλά Πρωθυπουργός»

Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων: «Ναι στις φυλακές στην Αρκαδία. Ο Σαμαράς δεν είναι Κομματάρχης Μεσσηνίας, αλλά Πρωθυπουργός»

Η ΠΕΑ ανακοίνωσε τα εξής: «Τη δημιουργία φυλακών στη Μεσσηνία ζητά από το Μεσσήνιο Πολιτικό, κ.Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και υποψήφιος για τη Δημαρχία της Καλαμάτας, αγνοώντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος σήμερα και όχι ο Κομματάρχης της Μεσσηνίας.

Οι κομματάρχες της παλιάς εποχής είναι αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα και ταπείνωσαν διεθνώς το Περήφανο Ελληνικό λαό. Σήμερα κάποιοι άλλοι, ονειροπολούν και νοσταλγούν εκείνες τις εποχές, που για λόγους ψηφοθηρίας και προσωπικά τους οφέλη, προκαλούν και προσπαθούν να εκθέσουν τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, τον Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων στις κρίσιμες αυτές στιγμές που ζούμε και βιώνουμε, επιστρατεύοντας τις δυνάμεις της Καλαμάτας με στόχο να επιτεθούν εις τους Φιλήσυχους και νομοταγείς Αρκάδες, οι οποίοι αναμένουν τις αποφάσεις του Αρμοδίου Υπουργείου χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, υποστηρίζοντας ένα δίκαιο αίτημά τους: οι φυλακές της Περιφέρειας Πελοποννήσου να γίνουν στην Αρκαδία για τους παρακάτω λόγους:

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον ενημέρωσε ότι, το 1997 επί Υπουργού Δικαιοσύνης του Αείμνηστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου οι Φυλακές της περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν οριοθετηθεί να γίνουν στη περιοχή της Τρίπολης και συγκεκριμένα στη περιοχή της Σελίμνας, με νέες προδιαγραφές καταργώντας τις υπάρχουσες φυλακές της Τρίπολης λόγω παλαιότητας.

Κατά την αξιολόγηση του Οικοπέδου από τη «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» ευρέθησαν αρχαιολογικά ευρήματα και έτσι έγινε χρονοβόρα η ανέγερση των Φυλακών στην Αρκαδία.  

Σήμερα ο Δήμος Τρίπολης προσφέρει οικόπεδο στο Δ.Δ. Πάπαρι σε Δημόσιο Οικόπεδο το οποίο εφάπτεται με τον οδικό άξονα Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας και ο Δήμος Μεγαλόπολης προσφέρει οικόπεδο σε Δημόσιο χώρο. Και τα δύο αυτά οικόπεδα έχουν κριθεί κατάλληλα από την εταιρία «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» για την ανέγερση των φυλακών.

Αντιθέτως, η Καλαμάτα από τα οικόπεδα που προσφέρει, ένα μόνο προσφέρεται για την ανέγερση των φυλακών, το οποίο δεν είναι Δημόσιο αλλά ιδιόκτητο και το οποίο θα πρέπει να αγοραστεί.

Έχοντας υπόψιν τη μεγάλη κρίση που περνάει σήμερα η Ελλάδα, το Κράτος δεν μπορεί να σπαταλάει χρήματα επί πλέον για την αγορά οικοπέδου εφόσον υπάρχουν οικόπεδα που ανήκουν στο Δημόσιο.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που κρίνεται αναγκαίο και έχει ληφθεί υπόψιν από το Υπουργείο είναι ότι σε περίπτωση απομάκρυνσης των Φυλακών από την Αρκαδία θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στους υπάρχοντες εργαζόμενους σήμερα στις φυλακές Τριπόλεως.

Ως προς το Εφετείο που επικαλείται όψιμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας, έχουμε να τονίσουμε ότι υπάρχει προδεδικασμένο το γεγονός με το Εφετείο Κοζάνης. Η έδρα του Εφετείου είναι η Κοζάνη και οι φυλακές ανηγέρθησαν στα Γρεβενά με το σκεπτικό ότι η περιοχή της Κοζάνης είναι πιο ανεπτυγμένη από τη περιοχή των Γρεβενών. Το ίδιο ισχύει για την ανεπτυγμένη Μεσσηνία έναντι της φτωχής και ορεινής Αρκαδίας.

Με μεγάλη θλίψη διαβάσαμε στην επιστολή του υποψηφίου Δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος κατά τη γνώμη μας υπέπεσε στο μεγάλο ολίσθημα για ψηφοθηρικούς λόγους και μόνο προτρέποντας και προκαλώντας τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος με τις φράσεις: «Ήρθε η ώρα του Αντώνη Σαμαρά να πει το μεγάλο ναι και να ικανοποιήσει το δίκαιο Παμμεσσηνιακό αίτημα για την ίδρυση σωφρονιστικού Καταστήματος».

Όλες αυτές οι ενέργειες αποβλέπουν σε προσωπικά οφέλη και ζημιώνουν το Πρωθυπουργό της Ελλάδος θανάσιμα, σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές της χώρας.

Πρέπει να γνωρίζει ο γράφων Μεσσήνιος ότι το Αρκαδικό Λόμπι, το οποίο είναι πανίσχυρο σε όλη την ελληνική Επικράτεια, πως με τις ενέργειές του θα το στρέψει εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, καθ’ ότι οι απόγονοι του Κολοκοτρώνη σε τέτοιες περιπτώσεις ενώνονται και αντιδρούν.

Καλούμε τον Αντώνη Σαμαρά τέτοιες ενέργειες να τις καταδικάσει Δημόσια. 

Για το 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ζαραφέτας

Ο Γενικός Γραμματέας Πάνος Αναγνωστόπουλος»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...