Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απεργία από τους εργαζομένους του ΙΚΑ | Κ. Μαλλίρης: «Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του e-ΕΦΚΑ. Παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να παίρνει ο κόσμος τη σύνταξή του»

Απεργία από τους εργαζομένους του ΙΚΑ | Κ. Μαλλίρης: «Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του e-ΕΦΚΑ. Παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να παίρνει ο κόσμος τη σύνταξή του»

Σε διήμερη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΙΚΑ –ΕΤΑΜ στις 6 και 7 Απριλίου. Οι εργαζόμενοι λένε όχι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του e-ΕΦΚΑ και αγωνίζονται για ένα σύγχρονο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των εργαζομένων και συνταξιούχων της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του τέως ΙΚΑ Αρκαδίας, Αργολίδας και Λακωνίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κ. Κωνσταντίνος Μαλλίρης μίλησε στο «Καλημέρα Αρκαδία» και τόνισε …

«Η απεργία αφορά την αντίθεσή μας στην απόφαση του κυρίου Χατζηδάκη να επιτρέψει σε ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές να συμμετέχουν στην απονομή συνταξιοδοτικών αποφάσεων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και σαφής, κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να εμπλακεί στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ τους οποίους έχω την τιμή να εκπροσωπώ παλεύουν κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια για να διορθώσουν παθογένειες πολλών ετών και να παίρνει ο κόσμος τη σύνταξη του.
Οι εργαζόμενοι είναι δίπλα στους ασφαλισμένους και τους μελλοντικούς συνταξιούχους δείχνοντας ευαισθησία και ανθρωπιά διότι όπως καταλαβαίνετε όλοι μας έχουμε και ανθρώπους δικούς μας που είναι συνταξιούχοι και περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους. 

Η έκδοση απόφασης δεν είναι μια καθόλου απλή υπόθεση. Τα αίτια για την καθυστέρηση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων είναι πολλά και διαχρονικά με πρώτο την έλλειψη προσωπικού, αφού μετά τα μνημόνια έχουν γίνει ελάχιστοι διορισμοί.
Επιπλέον, υπάρχουν απαρχαιωμένα πληροφοριακά συστήματα, δεν έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων, ενώ πρέπει να σημειωθούν και οι τεχνολογικές και υλικοτεχνικές ελλείψεις.
Οι πλατφόρμες είναι δυσλειτουργικές και αντιπαραγωγικές. 

Η δημιουργία του e-ΕΦΚΑ ξεκίνησε στραβά και πρόχειρα. Έγινε μία τύποις ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς καμία οργάνωση και σχέδιο.

Η δική μας θέση ήταν ξεκάθαρη και αφορούσε τη δημιουργία τριών ταμείων για μισθωτούς, μη μισθωτούς και αγρότες.

Με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης αυτό δεν έγινε. Και προχώρησε μία χαοτική ενοποίηση.»

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 17:49 Σύνδεσμος σχολίου

    και όταν παιρνεις τηλέφωνο απαντατε αει παρατα μας ..........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...