Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εργαστήριο Παραδοσιακού ενδύματος Νίκης Κούρταλη - Κούλη | Σειρά επετειακών βίντεο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του '21! (vd)

Εργαστήριο Παραδοσιακού ενδύματος Νίκης Κούρταλη - Κούλη | Σειρά επετειακών βίντεο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του '21! (vd)
Ένα μέρος των επετειακών εκδηλώσεων που θα οργανώνει φέτος το Εργαστήριο Παραδοσιακού ενδύματος Νίκης Κούρταλη - Κούλη, για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, είναι η δημιουργία επετειακών βίντεο.
Πρόκειται για ένα χρονικό των γεγονότων, χρησιμοποιώντας τα απομνημονεύματα των ηρώων.

Αυτή η προσπάθεια γίνεται μόνο με μέσα του εργαστηρίου, χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Στο πρώτο βίντεο γίνεται μια αναφορά στα 400 χρόνια της σκλαβιάς.
 

To 2o μέρος της σειράς των επετειακών video αναφέρεται στις πρώτες ημέρες της Επανάστασης και στην προσπάθεια του Κολοκοτρώνη να στήσει στρατόπεδα γύρω από την Τριπολιτσά για να ξεκινήσει την πολιορκία της.

Στο 3ο μέρος της επετειακής σειράς για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης "Να 'τανε το '21...", η νεολαία Λεβιδίου παρουσιάζει την μάχη του Λεβιδίου που έγινε στις 14-4-1821, και ήταν η 1η νικητήρια μάχη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Αναγνώστης Στριφτόμπολας ήταν ο ήρωας της μάχης αυτής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...