Menu
RSS
Σάββατο, 11/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνάντηση αντιπροσωπείας Μαγουλιανιτών με τον Βαγγέλη Γιαννακούρα

Συνάντηση αντιπροσωπείας Μαγουλιανιτών με τον Βαγγέλη Γιαννακούρα

Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα Ευάγγελο, στο γραφείο του στην Τρίπολη.

Τέθηκαν ορισμένα ζητήματα γενικότερης σημασίας για το χωριό όπως:

1) Η μόνιμη και σταθερή σύνδεση του χωριού με το διαδίκτυο.

2) Η διαμόρφωση του συγκοινωνιακού κόμβου στο Πετροβούνι, η ανάδειξη-αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και του χριστιανικού ναού, και η κατασκευή χώρου που θα δίνει στους επισκέπτες χρήσιμες πληροφορίες για το χωριό.

3) Η κατασκευή και λειτουργία Αρκαδικού-Μοραΐτικου Παρατηρητηρίου στα 1500μ, στον χώρο του παλιού κάστρου. Έργο με περιφερειακή σημασία, αφού ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει τις ομορφιές ολόκληρης σχεδόν της Πελοποννήσου.

4) Στο δημοτικό μας σχολείο που ήδη λειτουργεί σαν μουσείο, εκθεσιακός χώρος κτλ, να ιδρυθεί κέντρο μελέτης και προβολής της Γορτυνιακής-Αρκαδικής ιστορίας.

5) Παρεμβάσεις στο παραδοσιακό χωριό έτσι ώστε να αποτελέσει στο μέλλον, ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα Αρκαδικού τόπου  που κρατάει τις παραδόσεις και το ντόπιο χρώμα.

6) Αξιοποίηση των κτιριακών συγκροτημάτων που διαθέτει η αυτοδιοίκηση στο χωριό, με λειτουργίες υπερτοπικής σημασίας.

Σ’ ότι αφορά το ζήτημα του διαδικτύου, θα γίνουν οι συνεννοήσεις με τον ΟΤΕ και θα παρακολουθήσουμε τα σχετικά προγράμματα που τρέχουν. Για τον κόμβο στο Πετροβούνι ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες ηλεκτροφωτισμού και διαμόρφωσης του συγκοινωνιακού κόμβου. Θα ξαναδούμε το γενικότερο στρατηγικό ζήτημα αξιοποίησης της περιοχής με όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε το ζήτημα της δημιουργίας Αρκαδικού Παρατηρητηρίου στο φυσικό μπαλκόνι που διαθέτει το χωριό στο ύψος των 1500μ. Για τον λόγο αυτό ο κ. Γιαννακούρας θα επισκεφθεί το χωριό (ήδη δημοσιοποίησε ο ίδιος την πρόθεσή του) για να εξεταστεί η δυνατότητα άμεσης έναρξης του συγκεκριμένου έργου που θα αναβαθμίσει τα Μαγούλιανα στα πλαίσια της γενικότερης προβολής της Αρκαδίας.

Στην συνάντηση πήραν μέρος: Αθανάσιος Κανελλόπουλος (Κοινοτάρχης), Νίκος Γόντικας (αιρετός περιφερειακός σύμβουλος στην Πελοπόννησο), Χρήστος Κ. Γόντικας, Αλέξης Σ. Κολόσακας, Κώστας Β. Μαρίτσας και Παναγιώτης Κυριακόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...