Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβληματισμός για το μέλλον του Χιονοδρομικού – Άγνωστο αν θα λειτουργήσει φέτος – Αιχμές φορέων για τον ΕΟΣ (vd)

Προβληματισμός για το μέλλον του Χιονοδρομικού – Άγνωστο αν θα λειτουργήσει φέτος – Αιχμές φορέων για τον ΕΟΣ (vd)

 

(Φωτογραφίες, δείτε ΕΔΩ) Για τις εξελίξεις που αφορούν την ανάδειξη και την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου μίλησαν φορείς της Αρκαδίας, σε σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη, ως συνέχεια των δύο συσκέψεων που είχαν προηγηθεί στο Λεβίδι.

Για «πνεύμονα ανάπτυξης» για τις επιχειρήσεις μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Βόρειας Μαντινείας, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος είπε ότι ο ΕΟΣ καθίσταται ανεπαρκής για τη διαχείριση του πλούτου του Χιονοδρομικού και του γύρω χώρου. Επίσης, είπε ότι ο ΕΟΣ δεν προσήλθε στις δύο συσκέψεις, κάτι που εγείρει πολλά ερωτήματα και οχυρώνεται πίσω από νομικά θέματα που αφορούν την ιδιοκτησία. Το βουνό πρέπει να έρθει γρήγορα κάτω από ένα φορέα διαχείρισης. Για τη φετινή χρονιά η λύση πρέπει να δοθεί μέσα από την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος για να πάρει τη διαχείριση του κέντρου, σε συμφωνία με τον ΕΟΣ. Θα στηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία, αν βασίζεται σε διαφάνεια και ισχυρή νομική βάση. Μετά ο δήμος πρέπει να προχωρήσει μία ολοκληρωμένη μελέτη.

Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μαρινάκος είπε ότι η διαχείριση πρέπει να πέρασε από τον ΕΟΣ στο δήμο ο οποίος με τη σειρά του θα αναθέσει υπό προϋποθέσεις σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Από τον ΣΑΟΟ ο Θανάσης Χωματάς μίλησε για προβληματισμό που υπάρχει για το ζήτημα αυτό. Εκείνο που προέχει για τον ΣΑΟΟ είναι η προώθηση και η ψήφιση του Προεδρικού Διατάγματος για τη δημιουργία Οικολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου στο Μαίναλο, η ζωνοποίηση του βουνού, ο καθορισμός των χρήσεων γης.

Το Χιονοδρομικό πρέπει να λειτουργήσει κατ από τις προϋποθέσεις του νέου φορέα που θα προκύψει μετά το Π.Δ. και να λειτουργήσει εκσυγχρονισμένο και νόμιμο που θα υπάρχει όλες τις συνθήκες ασφάλειας. Για τον ΕΟΣ είπε ότι δεν μπορεί οχυρωμένο πίσω από ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς να κρατά όμηρο την κοινωνία.

Από το ΤΕΕ ο Νίκος Γιαννακόπουλος είπε ότι χρειάζονται καθαρές λύσεις και όχι ημίμετρα, το Μαίναλο είναι ενιαίο και δεν μπορεί να σπάσει σε κομμάτια. Και πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου δημόσιου φορέα διαχείρισης. Αν δεν μπορεί να δοθεί λύση τώρα, ας μην δουλέψει τη φετινή χρονιά. 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...