Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το νέο πρόσωπο της καστροπολιτείας του Μουχλίου (εικόνες)

Το νέο πρόσωπο της καστροπολιτείας του Μουχλίου (εικόνες)

Σε λίγες εβδομάδες, ολοκληρώνονται τα έργα συντήρησης στον Βυζαντινό οικισμό του Μουχλίου, και πράγματι η εικόνα αυτού του ιστορικού χώρου έχει αλλάξει αισθητά. Η 25η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων επικεντρώθηκε στην ανάδειξη του σπουδαίου ναού της Παναγίας της Μουχλιώτισσας, αποκαλύπτοντας το δάπεδο και ορισμένα αρχιτεκτονικά της μέλη. Παράλληλα, το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών ασχολήθηκε με τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτή τη μεσαιωνική πόλη. Έτσι, από τη μητρόπολη του Μουχλίου ξεκινούν πλέον διάφορα μονοπάτια, με σήμανση, που καθαρίστηκαν και διευθετήθηκαν με επίπονη εργασία.

Με όλες τις παραπάνω εργασίες, αποκαθιστάται ως ένα βαθμό η «αδικία» που έχει υποστεί το επί δεκαετίες ξεχασμένο και παραμελημένο Μουχλί. Ευχή όλων μας, είναι να βρεθεί ο τρόπος να συνεχιστεί η δουλειά που ξεκίνησε φέτος. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον αρχαιολόγο κ. Σωτήρη Ραπτόπουλο, για την εις βάθος ξενάγηση σε αυτό το θρυλικό μέρος με την άγρια ομορφιά. Ο κ. Ραπτόπουλος, με τη σειρά του, θέλει να ευχαριστήσει τη συνεργάτρια του, την αρχαιολόγο κ. Βασιλική Μπούνα.

Τάσος Κεχαγιάς

Υ.Γ. Εκείνος ο γεμάτος σκουπίδια κάδος, που υποδέχεται τους επισκέπτες (και φημολογείται ότι έχει να αδειάσει από την εποχή των Παλαιολόγων…) υπάρχει περίπτωση να περάσει κάποτε ένα απορριμματοφόρο και να τον φορτώσει;

  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...