Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Πετρινού από το ΠΑΜΕ στις 6 Νοεμβρίου

Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Πετρινού από το ΠΑΜΕ στις 6 Νοεμβρίου

Η Επιτροπή εκπαιδευτικών Αρκαδίας του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει: «Μπροστά μας έχουμε ένα μακρόχρονο και δύσκολο αγώνα που απαιτεί αντοχή και καθαρή γραμμή αντιπαράθεσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, με την στρατηγική κεφαλαίου - ΕΕ και έχει σαν προϋπόθεση το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, τη δραστήρια και ενεργητική συμμετοχή όλων μας.

Η  γενική απεργία στις 6 του Νοέμβρη πρέπει να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας. Η ανασύνταξη του κινήματος, η οργάνωση σχεδιασμένων και σωστά προσανατολισμένων αγώνων αποτελούν μονόδρομο για να αποκρούσουμε την επίθεση, να αμφισβητήσουμε την ευρωυποταγή, την εξαθλίωση. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια ζωή με δικαιώματα, για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.

Η συνολική επίθεση στο χώρο της παιδείας εκφράζεται με την υλοποίηση του νέου σχολείου. Με τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις. Με την εξαθλίωση των συναδέλφων που θα προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ - ΜΚΟ – κοινωφελούς εργασίας – ΟΑΕΔ. Με τις καταργήσεις σχολείων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων, τα 27άρια με 30άρια τμήματα. Η κυβέρνηση  δεν πρόκειται να διασφαλίσει την οργανικότητα. Η αξιολόγηση δομών (τμημάτων, σχολείων),  εκπαιδευτικών είναι για να «νομιμοποιήσουν» και να επιβάλουν τα νέα μέτρα. Μέσω του απουσιολόγιου για τους εκπαιδευτικούς προχωράνε σε νέο διασυρμό του κλάδου και σε καταστρατήγηση του εκπαιδευτικού ωραρίου. Προετοιμάζεται το έδαφος νέων υποχρεωτικών μετακινήσεων. Συνάδελφοι μην μπορώντας να ακολουθήσουν αυτούς τους ρυθμούς ζητούν ακόμη και άδεια άνευ αποδοχών που δεν τους δίνεται!!!  Επιπλέον, η ενισχυτική καρκινοβατεί. Την ίδια ώρα παραμένουν προβλήματα με τις μεταφορές των μαθητών, τις ιατρικές τους εξετάσεις. Η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων έρχεται ξανά, με δραματικό τρόπο, στην επικαιρότητα. Το κτηριακό του μουσικού σχολείου έχει βαλτώσει. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε απαράδεκτες συνθήκες, ενώ λείπουν πολλοί καθηγητές στα μουσικά μαθήματα…

Τώρα χρειάζεται:

Ενιαία πάλη και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών, μορφωτικών μας δικαιωμάτων.

Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί ενάντια στις αντιδραστικές ανατροπές στο σχολείο, το σχολείο της Ε.Ε., των επιχειρήσεων, της ημιμάθειας, της κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτή την ενότητα, τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την προοπτική πρέπει να υπηρετούν τα σωματεία, γιατί τότε μόνο είναι όργανα πάλης των εργαζομένων και όχι εργαλεία των αφεντικών και του κράτους.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013!

11 π.μ. – Πλατεία Πετρινού»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...