Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνάντηση φιλόζωων στην Τρίπολη – Παράπονα για το Δήμο, καταγγελίες για φόλες και αναζήτηση χώρου για αδέσποτα! (vd)

Συνάντηση φιλόζωων στην Τρίπολη – Παράπονα για το Δήμο, καταγγελίες για φόλες και αναζήτηση χώρου για αδέσποτα! (vd)

Συνάντηση φιλόζωων έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην Τρίπολη. Στη συνάντηση συμμετείχαν περίπου 50 άτομα που βρέθηκαν και συζήτησαν στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Το «παρών» έδωσαν –μεταξύ άλλων – δύο μέλη από το φιλοζωικό σωματείο της Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθηνά και από τον φιλοζωικό σύλλογο των Μεγάρων. Κοινή παραδοχή ήταν ότι το παν είναι η παιδεία και η αφύπνιση των πολιτών για θέματα που αφορούν τα ζώα» και ότι «ο δήμος είμαστε όλοι εμείς και όχι μονό όσοι δουλεύουν στο δημαρχείο».

Ο κτηνίατρος Γιάννης Κουμαρέλας είπε ότι «υπάρχουν πολλοί εθελοντές, πάνω από 400 που έχω μαζέψει υπόγραφες αλλά πως να τους αξιοποιήσω; Ο δήμος κωλυσιεργεί, πρέπει να βρούμε χώρο για ζώα προς υιοθεσία στο κέντρο της πόλης. Αν δε φτιαχτεί ο πυρήνας εργασίας, η ομάδα δηλαδή, δεν κάνουμε τίποτα. Η καταγραφή και η αστυνόμευση είναι πολύ σημαντική από πλευράς δήμου».

Το μέλος του φιλοζωικού σωματείου από τα Μέγαρα ανέφερε κάποια λάθη προς αποφυγή μιας και αυτός ο σύλλογος λειτουργεί ήδη 3 χρόνια. Επίσης, πρότεινε το σωματείο να γίνει υπό τη μορφή ΜΚΟ γιατί ο σύλλογος θέλει 800 ευρώ για να ξεκινήσει ενώ μια ΜΚΟ 40 - 50 και γίνεται άμεσα, δηλαδή ακόμα και μέσα σε μια εβδομάδα. Μάλιστα μπορεί να ενταχθεί και σε κάποια προγράμματα για την ενίσχυση του. Είπε επίσης ότι μια εγκατάσταση είναι πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία και δαπανηρή και θα πρέπει να υπάρχουν άτομα, γιατί στη δική τους περίπτωση έχουν μείνει τελικά μόνο 5!

Στη συζήτηση αναφέρθηκε επιπλέον ότι στα πρώτα στάδια θα πρέπει να γίνει έλεγχος του πληθυσμού, μια καταγραφή των ζωών για να γίνουν μετά στειρώσεις. Πολλοί ζήτησαν να τεθεί σε λειτουργία το αγροτικό κτηνιατρείο για να διευκολυνθούν οι πολίτες να κάνουν στειρώσεις και να μην επιβαρύνονται οικονομικά, ούτε να γεμίζει κουτάβια όλη η πόλη. "Γιατί να εμβολιάζονται μόνο κατσίκες, αγελάδες και πρόβατα εκεί;", ρώτησαν.

Απόφαση για κάτι συγκεκριμένο δεν πάρθηκε, αλλά σίγουρα η γενική διαπίστωση ήταν ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο χώρος και η αρχή είναι δύσκολη. Θα γίνει σύντομα νέα συνάντηση που θα τεθούν ομάδες εργασίας για να αναλάβουν κάποια δράση. Την Κυριακή συγκεντρώθηκαν τα ονόματα των ατόμων για να οργανωθεί ο σύλλογος.

Παρών ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τρίπολης Ανδρέας Μπούρας, ο οποίος δήλωσε ότι «εμείς ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, κάναμε. Δεν μας επιτρέπει ο Νόμος να κάνουμε κάτι παραπάνω. Τη Δευτέρα θα πάω κατηγορούμενος για επίθεση σκυλού, από το παράλογο της νομοθεσίας. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε χώρο. Ο φιλοζωικός όμως μπορεί. Βρείτε εσείς το χώρο και εμείς τον μισθώνουμε».

Στη συνάντηση ακουστήκαν και πολλές καταγγελίες και περιστατικά με θανάτωση ζωών σε γειτονιές της Τρίπολης αλλά και σε γύρω περιοχές. Μια κύρια έφερε φωτογραφίες από σκυλιά και γάτες που σκοτώθηκαν από φόλες, δίπλα από κάδους απορριμμάτων. Γενικά πολλοί από τους παρόντες έκαναν επίθεση στον Α. Μπούρα, για τις ευθύνες του Δήμου, αλλά απ’ την άλλη υποστήριζαν ότι πρέπει και όλοι μαζί να κάνουμε κάτι.

Τέλος, έγινε αναφορά και για τους παράνομους ιδιώτες που βάζουν ζώα να ζευγαρώσουν και τα πουλάνε χωρίς τσιπάκια και χωρίς κανέναν έλεγχο.

Φυσικά από τη συνάντηση δεν έλειπαν, ποιοί άλλοι; Οι σκύλοι!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...