Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ευσταθίου η Εξόδιος ακολουθία ιεροδιακόνου στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ευσταθίου η Εξόδιος ακολουθία ιεροδιακόνου στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας

 

 

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών, άφησε την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, ο Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας Νείλος Τσιλιμπής, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ο αείμνηστος Ιεροδιάκονος Νείλος Τσιλιμπής (κατά κόσμον Γεώργιος), του Βασιλείου και της Σοφίας, γεννήθηκε στο Άργος Αργολίδος την 6η Ιουνίου 1954. Ήταν απόφοιτος Εξαταξίου Γυμνασίου. Εκάρη μοναχός υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας καί Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄ την 17η Δεκεμβρίου 1994 στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών. Χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου την 1η Μαΐου 1995 στην Ιερά Μονή Βαρσών και διορίσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεοχωρίου Μαντινείας. Από το 2003 ο Ιεροδιάκονος Νείλος εγκαταβιούσε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου. Τον Αύγουστο του 2010 αναχώρησε από την Μονή με Απολυτήριο Γράμμα. Επέστρεψε τα τελευταία χρόνια και εγκαταβιούσε στην ίδια Μονή. Τους τελευταίους μήνες ασθένησε από την επάρατη νόσο και φιλοξενείτο στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τριπόλεως. Εκοιμήθη την 19η Φεβρουαρίου, νοσηλευόμενος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.

Το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε, στις 12.00 το μεσημέρι, η Εξόδιος Ακολουθία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στον εκλιπόντα, τον οποίο γνώρισε το τελευταίο διάστημα κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του στο Δεκάζειο Γηροκομείο. Στη συνέχεια μίλησε για το εφήμερο της επίγειας ζωής και για την ανάγκη να είμαστε πνευματικά έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, ώστε να διεκδικήσουμε τα κληρονικά μας δικαιώματα στη Βασιλεία των Ουρανών.



h

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...