Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Έφυγε" ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Αρκαδίας Ηλίας Μπόζνος

"Έφυγε" ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Αρκαδίας Ηλίας Μπόζνος

Ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Αρκαδίας και επί δεκαετίες πιλότος, Ηλίας Μπόζνος ξεκίνησε σήμερα την τελευταία του πτήση, οδεύοντας προς τη γειτονιά των Αγγέλων.

Θα τον αποχαιρετήσουμε την Τετάρτη 24.4 στις 11:30 πμ, στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Κηφισιάς.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί να κατατεθούν δωρεές υπέρ του Συλλόγου elpida.org, τηλ. 2107700009.

Η ιστορία του αεροπόρου Ηλία Μπόζνου ξεκινάει από ένα χωριό της Τρίπολης, τα Λιθοβούνια. Γεννημένος το 1935 από φτωχή αγροτική οικογένεια περνούσε τα παιδικά του χρόνια μέσα στα κτήματα. Τις ώρες που έκανε διάλειμμα από τις καλλιέργειες κοιτούσε τα αεροπλάνα που πετούσαν ψηλά στον ουρανό και ονειρευόταν κάποια ημέρα να γίνει πιλότος. Λίγα χρόνια αργότερα το όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα. «Τα πράγματα δεν πήγαιναν πολύ καλά μιας και εκείνα τα χρόνια ήταν πολύ φτωχικά και πήγα εθελοντής αεροπόρος» μου αναφέρει.

Στα 15 του χρόνια ο Ηλίας Μπόζνος αποφασίζει πως θέλει να γίνει πιλότος. «Είχα μεγάλη αγάπη στα αεροπλάνα για αυτό ακολούθησα αυτό το δρόμο. Δεν σου κρύβω πως ήταν μεγάλος ο κόπος. Δεν είχα βοήθεια, ούτε χρήματα. Προχώρησα με τη δύναμη της ψυχής μου κι έφυγα ως Ανώτατος Ιπτάμενος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας» μου λέει με χαμόγελο και υπερηφάνεια.Έφτιαξε τα χαρτιά του, έδωσε εξετάσεις, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και τα απαραίτητα ψυχολογικά τεστ προκειμένου να ξεκινήσει η εκπαίδευση του. Ο Ηλίας Μπόζνος μπήκε το 1955 στη Σχολή Ικάρων και αποφοίτησε, πρώτος στη σειρά του, το 1957, όταν και ξεκίνησε η επαγγελματική του πορεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΠΟΖΝΟ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...