Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διώχνουν την υπηρεσία Τουρισμού από την Τρίπολη – Όλη η Αρκαδία στην Πάτρα για ένα χαρτί!

Διώχνουν την υπηρεσία Τουρισμού από την Τρίπολη – Όλη η Αρκαδία στην Πάτρα για ένα χαρτί!
Το ζήτημα της κατάργησης μίας πολύ σημαντικής περιφερειακής υπηρεσίας από την Τρίπολη τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λόγος για την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού η οποία προβλέπεται να καταργηθεί και να μεταφερθεί η έδρα στην Πάτρα.
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος καθώς και ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ. Μπαχτής.
Τονίστηκε ότι η υπηρεσία προσφέρει ένα τεράστιο έργο με μόνο 3-4 υπαλλήλους και ζητήθηκε η έκδοση ενός ψηφίσματος για τη διατήρηση της υπηρεσίας στην Τρίπολη.
 
Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου επιπλέον ζήτησε ένα χώρο από το Δήμο Τρίπολης για τη στέγαση του.
Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμπράκος πήρε το λόγο και πρότεινε να συστεγαστεί με το τμήμα τουρισμού, στο παλαιό Δημαρχείο. Για την κατάργηση της υπηρεσίας είπε ότι δημιουργεί προβλήματα κυρίως σε μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα να φύγει κάποιος από τα Λαγκάδια για να πάει στην Πάτρα για ένα χαρτί!
 
Συμφώνησε ο Δημήτρης Βόσνος από τη μείζονα μειοψηφία για την παραχώρηση χώρου ενώ διαφώνησε με την κατάργηση της Υπηρεσίας.
Ο Δημήτρης Νικολάου διαφώνησε με την κατάργηση της υπηρεσίας όχι όμως και με την παραχώρηση χώρου από την πλευρά του Δήμου.
Ο Τάσος Παπαζαχαρίας είπε ότι έχουμε ελάχιστη υποχρέωση να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.
 
Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος για να μην καταργηθεί η υπηρεσία.
Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η παραχώρηση χώρου. Διαφώνησε ο Δημήτρης Νικολάου, ενώ ο Κώστας Γεωργακόπουλος είπε ότι δεν πρέπει να δοθεί χώρος στο παλαιό Δημαρχείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...