Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τις παπαδιές τίμησε η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (vd)

Τις παπαδιές τίμησε η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (vd)
Με ιδιαίτερη επιτυχία, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής  προς   τις Πρεσβυτέρες της Περιφέρειας Μαντινείας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, εκτιμώντας τον πολύτιμο και ανεπανάληπτο ρόλο, τον οποίον διαδραματίζει η σύζυγος του Ιερέως, δηλαδή η Πρεσβυτέρα η αλλιώς «Παπαδιά» λεγομένη, στη ζωή του Ιερέως αλλά και στην καλή και δημιουργική διαποίμανση  της Ενορίας,  πραγματοποίησε την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών 6η Απριλίου 2014,  εκδήλωση τιμής  προς   τις Πρεσβυτέρες της Περιφέρειας Μαντινείας.
 
Η εκδήλωση τιμής έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως  το απόγευμα της Κυριακής, κατά την διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού.
Με την παρουσία του τίμησε την ως άνω εκδήλωση ο Αρκάς Υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος.
Αφού αρχικά τελέσθηκε η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, ακολούθησε το τελευταίο δια αυτήν την περίοδο κατά Κυριακήν Εσπερινό Κήρυγμα,  υπό του Πρωτοσυγγέλου π. Θεοκλήτου Ντούλια,   ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία που έδωσε εφέτος και στους δύο Ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως, να διακονήσουν τον ιστορικό άμβωνα του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Τριπόλεως,  τον οποίον έχουν διακονήσει επάξια μεγάλες εκκλησιαστικές μορφές και  ξεχωριστοί ποιμένες  του φιλόχριστου  Λαού.
 
Εν  συνεχεία ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Θεόκλητος  κάλεσε στο βήμα την Πρεσβυτέρα Ελένη Σουρλίγγα,  η οποία εκπροσώπησε και ομίλησε εξ ονόματος όλων των πρεσβυτέρων με θέμα «Ο ρόλος της Πρεσβυτέρας στην  οικογένεια και την διακονία του Ιερέως, η ευλογία, η ευθύνη, η προσφορά και η διακονία της Πρεσβυτέρας». 
Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αναφέρθηκε διεξοδικά στον ξεχωριστό και ανεπανάληπτο ρόλο, τον οποίο διαδραματίζει η σύζυγος του Ιερέως, πρόβαλε και επικρότησε το έργο της Πρεσβυτέρας, τόσο στην Ενορία, όσο και στην οικογένεια. Επισήμανε ότι όλα τα χρόνια της Αρχιερατείας  του (τριάντα συναπτά έτη, 1984 – 2014) πάντοτε στήριζε και στηρίζει τους Ιερείς και τις οικογένειές τους, χαίρεται όταν προοδεύουν οι οικογένειες των Ιερέων  και συνδράμει κάθε δυσκολία εκάστου.
 
Απένειμε δε αρχικά το Μετάλλιο τιμής μετά του αναλόγου Διπλώματος στις Πρεσβυτέρες, των οποίων έχει αποβιώσει ο σύζυγος - Ιερέας τους, μετέπειτα στις Πρεσβυτέρες των οποίων ο σύζυγος - Ιερέας έχει συνταξιοδοτηθεί και, τέλος, στις Πρεσβυτέρες των εν ενεργεία Ιερέων.
Πλήθος κόσμου, ενοριτών, συνεργατών και οικείων των Ιερέων συμμετείχαν στην ως άνω Ακολουθία του Εσπερινού και στην εκδήλωση τιμής,  ενώ πάντες επικρότησαν την πρωτοβουλία αυτή του Σεβ. Μητροπολίτου μας,  ό οποίος αγωνιά και αφουγκράζεται τον παλμό των πνευματικών του τέκνων, ενώ ξέρει και ανταμείβει τους κοπιώντας και πεφορτισμένους, όταν ο Κύριος οικονομήσει.
Η εκδήλωση τιμής των Πρεσβυτέρων  της περιφερείας Κυνουρίας θα λάβει χώρα την Τετάρτη προ των Βαΐων και ώρα 6ην  απογευματινή εις τον Ιερό  Ναό της Ευαγγελιστρίας Λεωνιδίου.
+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...