Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Άστρους θα συμμετέχει η Χορωδία «Ορφέας»

Στο 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Άστρους θα συμμετέχει η Χορωδία «Ορφέας»
Η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, συμμετείχε στο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο Άστρος στην αίθουσα του ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη».
Η παρουσία της χορωδίας μας πλαισίωσε τις εκδηλώσεις του εορτασμού της 191ης επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης που ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο με την 3η χορωδιακή συνάντηση Άστρους.
Στο χορωδιακό φεστιβάλ συμμετείχαν εκτός του «Ορφέα» Τρίπολης, οι χορωδίες του Αρκαδικού Ωδείου Άστρους, του Μαρκόπουλου Αττικής και η Δημοτική Χορωδία Ελασσόνας. Ο Ορφέας άνοιξε την εκδήλωση παρουσιάζοντας ένα επίκαιρο πρόγραμμα που επιμελήθηκε η μαέστρος κα Χριστίνα Αθανασοπούλου.
Στο πρώτο μέρος του προγράμματος η χορωδία μας ερμήνευσε δύο τραγούδια του μουσουργού κ. Ιωάννη Μεταλλινού, την Λαφίνα (παραδοσιακό Ηπείρου) και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους (Δ. Σολωμός Σχεδίασμα Α’) σε δικιά του πρωτότυπη σύνθεση (πιάνο – χορωδία) επίσης Ιωάννη Μεταλλινού. Ο κ. Ι. Μεταλλινός εμπιστεύτηκε τις μουσικές του δημιουργίες στη μικτή χορωδία του «Ορφέα» και με μεγάλη μας χαρά και τιμή, παρευρέθηκε στην εκδήλωση και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων και ιδιαίτερα των μαέστρων των άλλων χορωδιών.
Το δεύτερο μέρος του προγράμματος μας περιελάμβανε μελοποιημένα ποιήματα, Ελλήνων δημιουργών από την μουσική παραγωγή της χορωδίας μας που προέκυψε από την συνεργασία μας με τον μαέστρο και συνθέτη κο Ματθαίο Λεγάκη με τίτλο «Μελωδίες Ποιητών» (Τρίπολη, Πεύκη, ΕΡΤ).
Τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η διευθύντρια του Ελληνικού Ωδείου (Παράρτημα Τρίπολης) κα Λούση Γεωργιάδη της οποίας η μοναδική τεχνική κατάρτιση σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη τεχνοτροπία των τραγουδιών, προσέφεραν στο κοινό ένα άρτιο και αρμονικό άκουσμα.
Τα κείμενα της παρουσίασης του προγράμματος μας επιμελήθηκε και παρουσίασε η κα Ιωάννα Καραβασίλη η οποία κατάφερε να αποδώσει το πνεύμα των τραγουδιών και να μεταφέρει στο κοινό το δραματικό στοιχείο της ποίησης.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και τον μαέστρο του Αρκαδικού Ωδείου Άστρους για την πρόσκλησή τους και την φιλοξενία τους.
Orfeastripolis.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...