Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

7 χρόνια Διεθνής Αρκαδικής Εταιρεία – Τιμητικές διακρίσεις, νέα επίτιμα μέλη και επίδοση έργου για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» (vd)

7 χρόνια Διεθνής Αρκαδικής Εταιρεία – Τιμητικές διακρίσεις, νέα επίτιμα μέλη και επίδοση έργου για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» (vd)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης η εκδήλωση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης επτά ετών από της ιδρύσεώς της.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε εξέχοντες Αρκάδες, οι οποίοι διακρίθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους στον άνθρωπο, την κοινωνία και τον πολιτισμό.
Σε επίτιμα μέλη της διεθνούς αρκαδικής εταιρείας, αναγορεύτηκαν ο Ευάγγελος Χρυσός (Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Φώτης Παπαθανασίου (Ιατρός, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη) και ο γνωστός γλύπτης και Πρόεδρος Κοινωφελούς & Ερευνητικού Ιδρύματος George Costakos, Νίκος Φλώρος.
Στη συνέχεια, ακολούθησε απονομή τιμητικών διακρίσεων του διεθνούς αυστριακού ανθρωπιστικού οργανισμού Αlbert Schweitzer :
- Μετάλλιο Ανθρωπιστικής Αξίας, απονεμήθηκε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κκ Αλέξανδρο
- Το Χρυσό Μετάλλιο Τιμής, απονεμήθηκε στο Γιάννη Σμυρνιώτη, για το έργο και την προσφορά του στον Πολιτισμό, την Κοινωνική Μέριμνα και τον Αθλητισμό.
- Η κυρία Ιωάννα Γκουντάνη, βραβεύτηκε και αυτή με Χρυσό Μετάλλιο τιμής, για την δωρεά της στη δημιουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.
- Σταυρός Τέχνης και Επιστήμης, απονεμήθηκε στο Νίκο Φλώρο, για το έργο και την προσφορά του στις Τέχνες και την Κοινωνία, όπου σε μία συγκινητική στιγμή της βραδιάς, το αφιέρωσε στη μνήμη του πατέρα του, Γιώργου Φλώρου, δηλώνοντας πως: «τα πραγματικά παράσημα είναι αυτά που είναι «καρφιτσωμένα» στην καρδία μας και δίνονται από ανθρώπους που μας αγαπάνε, στη ζωή μας»…
Παράλληλα εντάχθηκαν πανηγυρικά στη μεγάλη αρκαδική οικογένεια του Διεθνούς Δικτύου "Αρκαδία" οι πέντε Δήμοι της μητροπολιτικής Αρκαδίας, ενώ η εκδήλωση «ντύθηκε» μουσικά με την υψίφωνο Ελένη Λίγια και στα πλήκτρα τη Λούση Γεωργιάδου.
Τέλος, έγινε επίδοση του έργου του Εραλδικού καλλιτέχνη, Ιωάννη Βλαζάκη, στο Δήμο Τρίπολης για το φάκελο διεκδίκησης του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Το "Καλημέρα Αρκαδία" έχει πλούσιο υλικό από την εκδήλωση και θα το παρουσιάσει μέσα από ρεπορτάζ!
Π.Α.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...