Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ετεροχρονισμένα εντάσσουν το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών εντός του οικισμού της Παλιόχουνης»

«Ετεροχρονισμένα εντάσσουν το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών εντός του οικισμού της Παλιόχουνης»
Καινούρια προκλητική ενέργεια βγήκε στη δημοσιότητα πριν 10 μέρες σχετικά με τη  χωροθέτηση  του εργοστασίου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Παλιόχουνη.
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα   Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου που εκδόθηκε στις 1/4/14 και αναρτήθηκε στη διαύγεια στις 16 /5/ 14  (μετά από αίτηση που έκανε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 14/3/14),  χαρακτηρίζουν το χωριό  Παλιόχουνη  ως οικισμό  ¨Μικρό¨ ως προς το μέγεθος παραλείποντας  παράλληλα υπάρχοντα χαρακτηρισμό του οικισμού ως ¨Στάσιμου¨  βάσει  Π.Δ.  - ΦΕΚ 423/Δ/19-9-83.
Ο χαρακτηρισμός ¨Στάσιμος¨ σημαίνει ότι τα όρια του οικισμού εκτείνονται γύρω από το κέντρο και  σε ακτίνα 800 μέτρα
.   Δεδομένου ότι το εργοστάσιο, σύμφωνα με τη Μελέτη της ΤΕΡΝΑ θα απέχει από το κέντρο του χωριού 550 μέτρα
, όταν  γνωμοδότησε θετικά η Περιφέρεια  Πελοποννήσου στο τέλος της διαβούλευσης που ήταν 4 Φεβρουαρίου,  δεν ίσχυε ότι  η περιοχή βρίσκεται εντός του οικισμού;  Και να σημειώσουμε επίσης ότι ο χαρακτηρισμός ¨Στάσιμος¨  δεν έχει σχέση με το πλήθος των κατοίκων και άρα δεν αλλάζει  τόσο εύκολα μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει κάποιες καταστάσεις.
Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι όλα τα κόβουν και τα ράβουν στα μέτρα τους,  άλλα εκ των προτέρων και άλλα εκ των υστέρων,  προκειμένου να περισώσουν ότι μπορέσουν   από τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν σε αυτό το έργο . Όπως έκαναν   και με το νέο νομοσχέδιο που αποχαρακτήρισαν τις αναδασωτέες εκτάσεις και τις έκαναν βοσκοτόπια (τροπολογία που ψηφίστηκε στις 5  Μαϊου  2014). Δηλαδή  όλα γίνονται σύμφωνα με το Νόμο (και αν δε μας καλύπτει ο νόμος τον τροποποιούμε  η  φτιάχνουμε  και άλλον).
Και φυσικά αυτά που πέφτουν στην αντίληψή μας είναι τα ελάχιστα .  Κατά τα άλλα είναι ψέμα ότι η Ερωπαϊκή  Ένωση πρόκειται να ακυρώσει τη χρηματοδότηση των έργων από το ΕΣΠΑ λόγω βαρύτατων παραβάσεων της κοινοτικής νομοθεσίας (όπως βγήκε στον αέρα τις τελευταίες μέρες).
 Που να βρίσκεται άραγε η αλήθεια;  Θα την μάθουμε ποτέ;
 Γ.Β.
Κάτοικος της περιοχής που προβληματίζεται και αγωνιά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...