Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ΚΝΕ Αρκαδίας για την Καίτη Κόλια, εκτελεσμένη μαθήτρια του στρατοδικείου Τρίπολης

Η ΚΝΕ Αρκαδίας για την Καίτη Κόλια, εκτελεσμένη μαθήτρια του στρατοδικείου Τρίπολης
Το Τομεακό Συμβούλιο Αρκαδίας της ΚΝΕ στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 24ου Διημέρου της ΚΝΕ και ιδιαίτερα της εκδήλωσης που θα οργανωθεί για τους εκτελεσμένους που καταδικάστηκαν από το έκτακτο στρατοδικείο Τρίπολης θα εκδώσει σειρά ανακοινώσεων για τους νέους σε ηλικία εκτελεσμένους Αρκάδες.


Αυτή η δραστηριότητα έχει στόχο να αναδείξει με γλαφυρότερο τρόπο τη "μαύρη" ιστορία του "θανατοδικείου" της Τρίπολης, να γνωρίσει η νεολαία αφανείς νεολαίους ήρωες του ΚΚΕ και του ΔΣΕ, να προβάλει το σύγχρονο ηρωισμό που βρίσκεται στην καθημερινή πάλη για την ανατροπή του ίδιου σάπιου εκμεταλευτικού συστήματος που αντιπάλεψαν και όσοι εκτελέστηκαν στην Τρίπολη. 

Μία από αυτούς τους αγωνιστές, ήταν η Καίτη Κόλλια 16 χρονών που παρουσιάστηκε μόνη της στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας το Σεπτέμβρη του '48, όταν ένα τμήμα του επιστρέφοντας από μία αποστολή στάθμευσε για λίγο στο Αστρος. Η Καίτη επειδή ήταν γεροδεμένη, πήρε όπλο και έγινε ακροβολιστής. Ήταν μία άξια αγωνίστρια, πολύ αγαπητή στους συναγωνιστές της. Στα μέσα του Μάρτη '49 πιάστηκε και κλείστηκε σε στρατόπεδο της Τρίπολης. (Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ). 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...