Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μελέτη εγκατάστασης δικτύου άρδευσης στην περιοχή Κώµη

Μελέτη εγκατάστασης δικτύου άρδευσης στην περιοχή Κώµη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης, µεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε – Ανώνυµης Αναπτυξιακής Εταιρίας ΟΤΑ, για την υλοποίηση της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΠΕ Αρκαδίας «Μελέτη εγκατάστασης δικτύου άρδευσης στην περιοχή Κώµη» και εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για την υπογραφή της.

Ορίζει ως µέλη στην Επιτροπή Παρακολούθησης τον Σύµβουλο κ. Γιώργο Ρουµελιώτη µε αναπληρωτή του τον κ. Θεόδωρο Ντάνο και τον Σύµβουλο κ. Γιώργο Μπακούρη µε αναπληρωτή του τον κ. Ιωάννη Κατσίρη.

Η Κώµη είναι µικρό χωριό κοντά στο Λεβίδι. Βρίσκεται ανάµεσα στα χωριά ∆άρα και Παναγίτσα. Στο χωριό οδηγεί διακλάδωση (5 χιλ.) του δρόµου Τρίπολης-Πατρών. Πρόκειται για ορεινό χωριό της Αρκαδίας το οποίο ανήκει στον ∆ήµο Τρίπολη της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Η περιοχή της Κώµης έχει έντονα αγροτικό χαρακτήρα και οι αρδευτικές ανάγκες δεν καλύπτονται από οργανωµένο αρδευτικό δίκτυο. Η προτεινόµενη παρέµβαση αποσκοπεί στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της Κώµης, ενώ ταυτόχρονα στο πλαίσιο της αειφορικής διαχείρισης των φυσικών πόρων θα επιτευχθεί η ορθολογική διαχείριση του υδατικού δυναµικού της περιοχής παρέµβασης, η µείωση των απωλειών αλλά και µακροπρόθεσµα η προσαρµογή σε βελτιωµένες µεθόδους άρδευσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...