Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόσφυγες στην Τρίπολη – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις!

Πρόσφυγες στην Τρίπολη – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις!
Θέμα χρόνου είναι οι οριστικές αποφάσεις για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη. Σε καθημερινή βάση, υπάρχουν εξελίξεις και νέα δεδομένα.
Μετά από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα (μέχρι στιγμής):
-Στην Τρίπολη θα έρθουν πρόσφυγες. Αυτό είναι οριστικό.
 
-Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα έρθει στην πόλη, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βγάζουν διαγωνισμό για σίτιση 1.700 ατόμων και την ίδια ώρα ο
-Αναπληρωτής Υπουργός (Βίτσας) δεσμεύεται σε Τατούλη και Παυλή, ότι στην Τρίπολη δεν θα έρθουν πάνω από 500-600.
 
-Το Υπουργείο Άμυνας λέει ότι θα έρθουν οικογένειες Σύριων και Ιρακινών, καταγεγραμμένοι που σήμερα είναι στο Ελληνικό.
 
-Ουσιαστικά, αυτοί οι πρόσφυγες δεν θέλουν να έρθουν στην Τρίπολη, διότι ο στόχος τους είναι να φύγουν από την Ελλάδα και η Τρίπολη είναι μια περιοχή που δεν τους βολεύει.
 
-Πρόσφυγες και μετανάστες θα έρθουν στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, εκτός αν τις επόμενες μέρες βρεθεί κάποιος άλλος χώρος. Αν δεν βρεθεί, θα εγκατασταθούν στη Βιομηχανική και στο εργοστάσιο Παπαλάμπρου.
 
-Μέχρι την Παρασκευή, θα γίνουν προτάσεις για δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.
 
-Θα μένουν σε σκηνές 2-4 ατόμων εντός και εκτός του κτηρίου που στεγαζόταν το παλιό εργοστάσιο ξυλείας.
 
-Στη ΒΙΠΕ, οι επιχειρηματίες και το Επιμελητηρίο, αλλά και η ΟΕΒΑ, σχεδιάζουν να αντιδράσουν ακόμα και με νομικά μέσα για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο.
 
-Ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι ότι θα παραμείνουν στην Τρίπολη για περίπου 6 μήνες, αλλά αυτό είναι ένα σημείο ρευστό που κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά αν ισχύσει. Άλλωστε, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
 
-Σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να προκύψει με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, που όπως λένε οι γιατροί, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ιατρικές ανάγκες των προσφύγων.

1 σχόλιο

  • άντε απο δω!!!!!!
    άντε απο δω!!!!!! Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 13:19 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καθόλου οριστικό ότι θα έρθουν πρόσφυγες στην Τρίπολη! Δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ υποδομή που μπορεί να τους φιλοξενήσει! Η κυβέρνηση να αφήσει τις συμφωνίες με τον Τατούλη κατά μέρος! Ν ακοιτάξουν να δούν ρεαλιστικά τι μπορεί να γίνει, κι όχι λύσεις προχειρότητας! Όσο για τον αριθμό που μας λένε για να μην αντιδράμε, -καλά, πιστεύει κανείς ότι θα είναι μόνο 500;- πολύ παλίο το κόλπο και δεν πιάνει πια!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...