Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πιέζουν οι ΑΝ.ΕΛ. για την άμεση στήριξη των πληγέντων της Αρκαδίας (vd)

Πιέζουν οι ΑΝ.ΕΛ. για την άμεση στήριξη των πληγέντων της Αρκαδίας (vd)
Κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος Γιάννη Μοίρα, επισκέπτεται τις πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές στην Αρκαδία, προκειμένου να έχουμε, όπως ανέφερε ο κ. Μοίρας, μια πλήρη εικόνα της κατάστασης εκ του σύνεγγυς και στη συνέχεια να ενημερώσουν τα στελέχη του κόμματος που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.


Το κλιμάκιο των ΑΝΕΛ είχε πρώτο σταθμό το δημαρχείο Τρίπολης, όπου ενημερώθηκε από το δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως αυτό που έζησε η περιοχή ήταν πρωτόγνωρο και έκανε λόγο για βιβλική καταστροφή, ενώ σημείωσε πως υπάρχει άμεση ανάγκη για δύο γκρέϊντερ, ώστε να ανοίξουν δρόμους που έχουν καταστραφεί και να βοηθηθούν άμεσα οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι να πάνε στα χωράφια και τις στάνες τους, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαίο και τεχνικό προσωπικό να προσληφθεί για να μπορέσουν να επουλώσουν τις πληγές.

Ανάλογα ήταν και τα αιτήματα που τέθηκαν και από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, στο κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με το οποίο συναντήθηκε, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή, μηχανήματα και προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας και της Περιφέρειας, βρέθηκαν στα σημεία που προκλήθηκαν ζημιές από την θεομηνία και τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι με αυτοθυσία των πυροσβεστικών υπηρεσιών και όλων των εμπλεκομένων δεν είχαμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Επιπλέον ενημέρωσε ότι έχουν συσταθεί επιτροπές καταγραφής των ζημιών, σε σπίτια, επιχειρήσεις και σε υποδομές.

Ο κ. Μοίρας τόνισε ότι «σκοπός της επίσκεψης μας δεν είναι να αρχίσουμε να μοιράζουμε ασύστολα ψεύτικες υποσχέσεις, γιατί αυτό είναι δείγμα λαϊκισμού και ανευθυνότητας και ειδικά σε μια περιοχή τόσο βαριά πληγείσα και σε ανθρώπους που δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το σοκ της συμφοράς. Δεσμευόμαστε όμως να ασκήσουμε τη δική μας θετική πίεση ούτως ώστε οι διαδικασίες να τρέξουν πολύ γρήγορα και να δούμε ποια είναι τα επιπρόσθετα εργαλεία τα οποία μπορούν να αθροιστούν για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον υφυπουργό Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να προσφέρει η κυβέρνηση ουσιαστική βοήθεια άμεσα στους πληγέντες.

Το κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επισκέπτεται χωριά, καλλιέργειες και υποδομές που έπαθαν ζημιά από τη θεομηνία σε Τεγέα, Κορύθιο και Μεγαλόπολη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...