Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κλιμάκιο της ΝΔ στην πληγωμένη Αρκαδία – Είδαν με τα μάτια τους τα συντρίμμια σε Μεγαλόπολη και Μαντινεία (vd)

Κλιμάκιο της ΝΔ στην πληγωμένη Αρκαδία – Είδαν με τα μάτια τους τα συντρίμμια σε Μεγαλόπολη και Μαντινεία (vd)
Πληγείσες περιοχές της Αρκαδίας επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΝΔ, μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ειδικότερα, επισκέφθηκαν περιοχές των δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης, με επικεφαλής τον τομεάρχη Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Βουλευτή Σερρών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, την Υπεύθυνη Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Μαζί τους και ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο και βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε και ανέδειξε ουσιαστικά το πρόβλημα με τις καταστροφές στην Αρκαδία. Να θυμίσουμε ότι ο βουλευτής Αρκαδίας κατάθεσε ερώτηση στη Βουλή, ενώ σε συνεργασία με την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, προώθησε το ζήτημα αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε να υπάρξει πίεση για αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, σε όφελος των πληγέντων.
Στο τέλος των επισκέψεων, στην Τεγέα, το κλιμάκιο παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Εκεί, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο οποίος νωρίτερα τους είχε υποδεχθεί, τόνισε: «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Ο δήμος κηρύχτηκε σε έκτακτη ανάγκη και αρχίζουν οι καταγραφές. Το αγροτικό δίκτυο είναι το πρώτο που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί σε ελάχιστες μέρες. Έχουν εξαφανιστεί χωριά, έχουν χωθεί πηγάδια, δεν φαίνονται. Σε δέκα μέρες θα ολοκληρώσει τη διαδικασία ο ΕΛΓΑ.
Στους πληγέντες αγρότες πρέπει να τους δοθεί κάποια αποζημίωση για να ανταποκριθούν στα προβλήματα και τις ανάγκες που έχουν.
Ασφάλειες στον ΟΓΑ δεν μπορούν να πληρώσουν.
Να εξετάσουμε αν από ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούμε να αντλήσουμε κεφάλαια».
Από την πλευρά της η κυρία Άννα Ασημακόπουλου είπε ότι βρίσκονται στην Αρκαδία όχι για να κάνουν μικροκομματική εκμετάλλευση των ζημιών, αλλά για να πιέσουν να επιτροπευθεί η αποκατάσταση των καταστροφών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
«Υπάρχουν διάφορες πηγές χρηματοδότησης» είπε η βουλευτής.
Τέλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επισήμανε ότι υπάρχουν τα κοινοβουλευτικά μέσα για να ασκήσει η ΝΔ πίεση με στόχο την επίλυση των προβλημάτων στην Αρκαδία. «Δεσμεύομαι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε πάλι εδώ αν οι υποσχέσεις υλοποιήθηκαν» ανάφερε χαρακτηριστικά.
Στο κλιμάκιο ήταν ακόμα η πολιτευτής Ε. Τατούλη και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, Τίμος Κατσίπος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...