Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Θετική γνωμοδότηση για να απαγορευθεί το πάρκινγκ μπροστά από τον "Άγιο Βασίλειο" - Θα είναι για τουριστικά λεωφορεία!

Τρίπολη | Θετική γνωμοδότηση για να απαγορευθεί το πάρκινγκ μπροστά από τον "Άγιο Βασίλειο" - Θα είναι για τουριστικά λεωφορεία!

Με κατά πλειοψηφία απόφαση της η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης γνωμοδότησε θετικά για την έκδοση κανονιστικής απόφασης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για τη διευκόλυνση της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στην πλατεία Γεωργίου Α’ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ).

Οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές είναι οι ακόλουθες:

  • Να γίνει απαγόρευση στάθμευσης, εξαιρουμένων των τουριστικών λεωφορείων (για χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών), στο τμήμα της Γεωργίου Α’ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ) εμπρός από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, από τη συμβολή πλατείας Γεωργίου Α’ με οδό Γεωργίου Α’ (ΘΕΣΗ 1) ως τη συμβολή πλατείας Γεωργίου Α’ με οδό Κύπρου (ΘΕΣΗ 2). Επίσης να γίνει κατάλληλη διαγράμμιση επί του οδοστρώματος.

Στην ίδια απόφαση, διευκρινίζεται ότι «οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποτελούν αμιγώς τοπική υπόθεση γιατί δίνουν λύση σε υφιστάμενα προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή, ρυθμίζοντας και διευκολύνοντας την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης. Επιπλέον με τις προαναφερόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ). Τέλος σας γνωρίζουμε ότι δεν καθορίζεται στάση ή στάθμευση μέσων μαζικής μεταφοράς (αστική και υπεραστική συγκοινωνία με κάποιο τακτικό δρομολόγιο) και γι’ αυτό δεν είναι αναγκαία η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.»

Η απόφαση λήφθηκε μειοψηφούντος του μέλους του συμβουλίου κ. Παπούλια ο οποίος ψήφισε παρών. Συγκεκριμένα, δήλωσε τη διαφωνία του για τη συγκεκριμένη ρύθμιση διότι όπως ανέφερε, στο σημείο που προβλέπεται ο καθορισμός θέσεων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων υπάρχουν διαβάσεις πεζών όπως επίσης και ότι στο συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζεται, σε καθημερινή βάση, κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω του παρκαρίσματος αυτοκινήτων σε δύο και τρεις σειρές.

Ανέφερε επίσης ότι είναι απαράδεκτο να δεσμευτεί ο συγκεκριμένος χώρος, αναρωτήθηκε δε ποιον εξυπηρετεί αυτή η ρύθμιση και ποιος θα εφαρμόζει την τάξη στο σημείο εκείνο. Τέλος τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί η κυκλοφοριακή μελέτη για να δοθεί συνολική λύση.

Ακολούθως ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος απαντώντας στον κ. Παπούλια είπε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση εξυπηρετεί τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη μας και όσον αφορά την κυκλοφοριακή μελέτη ενημέρωσε ότι πριν από ενάμιση μήνα επέστεψε από την Πάτρα με την έγκρισή της και έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

5 σχόλια

  • φτάνει άσχετοι
    φτάνει άσχετοι Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 11:40 Σύνδεσμος σχολίου

    χάλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 10:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν δεν χωράνε τα λεωφορεία πάνω στην κεντρική πλατεία να τα βάλουμε πάνω στην πλατεία Άρεως γύρω από το άγαλμα με τα οστά του Κολοκοτρώνη..

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 23:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιος το πρότεινε δε μας λέτε!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 19:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Τουριστικά λεωφορεία μπορούμε να βάλουμε και πάνω στην κεντρική πλατεία. Αν είναι για τον τουρισμό της πόλης.και αυτό να γίνει.

  • aueos
    aueos Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 18:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι τουρίστες έρχονται για περιήγηση (άρα περπάτημα) και δεν χρειάζεται να αποβιβαστούν στο κέντρο της πόλης. Αυτή η πρόταση είναι των καταστημάτων (καφε) του κέντρου για να μεταφέρουν τη "δουλειά" από την πλατεία Άρεως.
    Άλλη μια υπόθεση εξυπηρέτησης (με την κακή έννοια) επιχειρηματικών συμφερόντων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...