Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Θέλουν να διαλύσουν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης»

«Θέλουν να διαλύσουν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης»
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Νικολάου περιόδευσε σήμερα Παρασκευή 04/04/2014 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά και τις εργασιακές σχέσεις και για τις διαθεσιμότητες οδηγών και φυλάκων. Στην συνέχεια προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Είναι συμφωνημένη με την ΕΕ η διάλυση των ψυχιατρείων.
Η συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) θεωρεί πολιτική υποχρέωση την εφαρμογή αυτών των συμφωνιών που οδηγούν στο κλείσιμο των ψυχιατρείων στο όνομα της αποασυλοποίησης. Πέρα από την ανάμειξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), που πολλά γνωρίζουμε για το ρόλο τους, γίνονται και συμπτύξεις ακόμα και στις εξωνοσοκομειακές δημόσιες δομές για να εξοικονομηθούν χρήματα.
Κλείνοντας τα ψυχιατρεία η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους και θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στους εργαζόμενους.
Το πρόβλημα είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ για την ψυχική υγεία που κλείνει τα ψυχιατρεία και όχι ο τρόπος που τα κλείνει, όπως λένε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για ασυντόνιστη συρρίκνωση των ψυχιατρείων και για βίαιο διαμελισμό τους μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώντας ουσιαστικά με το κλείσιμο, η διαφωνία τους είναι στον τρόπο.
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τις περίπου 1400 ψυχιατρικές κλίνες που υπάρχουν σήμερα όταν οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, πάνω από 1800 λένε οι ειδικοί επιστήμονες.
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με την κινητικότητα, τα σενάρια είναι έτοιμα και απλά περιμένουν να περάσουν οι εκλογές για να τα βάλουν σε εφαρμογή.
Τα πρώτα «θύματα» είναι ήδη οι οδηγοί και οι φύλακες και έπεται συνέχεια.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να παλέψουν για ενιαίο καθολικά δημόσιο σύστημα υγείας που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών χωρίς καμία επιβάρυνση.
Να δώσουν απάντηση στις εκλογές που έρχονται ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, την Περιφέρεια και τους Δήμους της Πελοποννήσου.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...