Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα το πανηγύρι και η έκθεση της Τεγέας;

Κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα το πανηγύρι και η έκθεση της Τεγέας;
Η «Μαντινειακή Συμπολιτεία» με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Τρίπολης, Αντωνία Γιαννούλη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι την Πέμπτη 24 Απριλίου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η συζήτηση στην διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, για σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τίτλο "Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος."
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «το σχέδιο νόμου φέρνει ρύθμιση που μειώνει την πιθανή διάρκεια για κάθε εμποροπανήγυρη, ζωοπανήγυρη, παραδοσιακή πανήγυρη που διοργανώνεται με την ευκαιρία επετειακής ή θρησκευτικής εορτής και διεξάγεται μια φορά το χρόνο, ανά τόπο, από επτά που ισχύει σήμερα (σύμφωνα με τη νομοθεσία), σε τρεις το πολύ ημέρες.
Αν το σχέδιο ψηφιστεί ως έχει και γίνει νόμος, θα θέσει σε κίνδυνο το "Πανηγύρι της Τεγέας" που διεξάγεται κάθε χρόνο το Δεκαπενταύγουστο στην παλαιά Επισκοπή Τεγέας, σε χώρο του Τεγεατικού Συνδέσμου. Παράλληλα στον ίδιο χώρο, για περισσότερο από 50 χρόνια, γίνεται η Παμπελοποννησιακή έκθεση αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων. Η παράδοση αυτή που σταθερά χρονολογείται από το 1883 αλλά χάνεται στα βάθη των αιώνων, είναι αγαπητή και σημαντική για τον Δήμο μας, έχει απήχηση και προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αρκαδία και τους γύρω νομούς και αποτελεί στοιχείο προγραμματισμού του καλοκαιρινού ταξιδιού για πολλούς από τους ξενιτεμένους ομογενείς μας.
Ως Μαντινειακή Συμπολιτεία θα παλέψουμε να μη περάσει αυτή η διάταξη, γιατί αλλοιώνει τον όλο χαρακτήρα της εμποροπανήγυρης, αλλάζει τα οικονομικά μεγέθη για τους διοργανωτές και συμμετέχοντες πωλητές και δεν επιτρέπει επαρκή χρόνο σε επίδοξους επισκέπτες».

2 σχόλια

  • Πατριώτης
    Πατριώτης Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 14:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτή καταστροφολογία θα μας φάει στην χώρα αυτή. Αντί να φράφουεμ την πρότασή μας κάνουμε την ανελέητη και στείρα κριτική των πάντων. Το πανηγύρι της Τεγέας παραμένει σταθερό και δεν μικραίνει και μάλιστα σε περίοδο τρελής κρίσης συναλλαγών φιλε μου.

  • G
    G Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 10:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Το πανηγύρι της Τεγέας έτσι κι αλλιώς είναι στα ''τελευταία'' του,γιατί: 1. Έχει χάσει τον χαρακτήρα του.Και πιό συγκεκριμένα, δέν πάει ο κόσμος πιά για να ψωνίσει γιατί τα πάντα υπάρχουν σε καταστήματα και σε καλήτερες τιμές. Ο κάθε επισκέπτης θα πάει στο ναό της Παναγίας, θα κάνει βόλτα μέσα στις παράγγες, άν έχει μικρά παιδιά ίσως μπεί σε κανένα λούνα παρκ, ίσως φάει και κάτι, και τέλος ένα ποσοστό θα περάσει από την έκθεση (έτσι γιά βόλτα) και ένα άλλο ποσοστό θα ''ψωνίσει'' κάτι έτσι γιά το καλό.2. Η πλιοψιφία των συμετεχόντων εμπόρων δεν έχει κέρδος. 3. Τα ενοίκια είναι ακριβά και 4. το κράτος δεν βοηθά (φορολογικά) τους επιχειρηματίες γενικά. Ετσι λοιπόν και κάθε χρόνο το πανηγύρι μικραίνει. Ποιός ο λόγος λοιπόν γιά τόση φασαρία;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...