Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel

Αυτή είναι η επιστολή Λυκουρέντζου που ζητά λύση από τον Υπουργό Υγείας για τα σκουπίδια της Τρίπολης!

Αυτή είναι η επιστολή Λυκουρέντζου που ζητά λύση από τον Υπουργό Υγείας για τα σκουπίδια της Τρίπολης!
Ο Βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Θ Λυκουρέντζος, απέστειλε από την Δευτέρα 12/1/2015, όπως ανακοίνωσε στην πολιτική του εκδήλωση την Κυριακή 11/1/2015, στον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, την ακόλουθη επιστολή, με σκοπό την έκδοση Υγειονομικής Διάταξης για να υποχρεωθεί η Περιφέρεια Αττικής να εγκρίνει τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.


Η επιστολή του κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου έχει ως εξής:

Τρίπολη 12/1/2015
Προς: Τον Αξιότιμον Υπουργόν Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

Θέμα: Επείγουσα ανάγκη αποκομιδής απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης - Έκδοση Υγειονομικής Διάταξης

Ο Δήμος Τρίπολης ευρίσκεται υπό το κράτος απειλών για τη Δημόσια Υγεία διότι αδυνατεί να προωθήσει τα αστικά στερεά απόβλητα στο Χ.Υ.Τ.Α. Δυτικής Αττικής, λόγω άρνησης της Περιφερειάρχου Αττικής να συνεχισθεί η διαδικασία μεταφοράς τους.

Όπως γνωρίζετε, προ δύο ετών, η πόλη στην οποία γεννήθηκα και ο Δήμος Τρίπολης αντιμετώπιζε την ίδια επικίνδυνη κατάσταση. Τότε εξέδωσα την υπ' αρίθμ. 25825, 13/3/2013 Φ.Ε.Κ. 582 τ.Β' Υπουργική Απόφαση ως Υπουργός Υγείας, κατόπιν εκθέσεως του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με την οποία η κατάσταση είχε ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.

Κατόπιν της δικής μου αποφάσεως ακολούθησε η Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στις 14/3/2013, υπ' αριθμ. 17206/1873 Φ.Ε.Κ. 597 τ.Β', με την οποία υποχρεώθηκε η Περιφέρεια Αττικής να εγκρίνει τη μεταφορά των στερεών αποβλήτων του Δήμου Τρίπολης, κατά 65 τόνους ημερησίως στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.

Επειδή και σήμερα η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, λαμβάνει διαστάσεις και πρέπει να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία απαιτείται άμεση λήψη μέτρων πρόληψης και προφύλαξης του πληθυσμού.

Κατόπιν αυτών,

Σας παρακαλώ να εκδώσετε σήμερα Υπουργική Απόφαση Υγειονομικής Διάταξης για την επείγουσα αποκομιδή απορριμμάτων σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία, με στόχο την προστασία της Υγείας των συνδημοτών μου στο Δήμο Τρίπολης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...