Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel

Εύη Τατούλη στον Alpha: «Ενιαίο εθνικό μέτωπο για τη διαπραγμάτευση του χρέους» (vd)

Εύη Τατούλη στον Alpha: «Ενιαίο εθνικό μέτωπο για τη διαπραγμάτευση του χρέους» (vd)
Στην ενημερωτική εκπομπή του Alpha Εκλογές 2015 και στη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου βρέθηκε η Υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη. Η κ. Τατούλη παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ και τόνισε ότι η λύση δεν είναι η ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί το πώς λειτουργεί η Ευρώπη

Η κυρία Τατούλη σχολίασε το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί λύση: «Πριν από δύο χρόνια θυμάστε πώς φέρονταν στη χώρα μας, που ευθέως παρέμβαιναν στα εσωτερικά του κράτους μας και όχι με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Τώρα που οι εταίροι μας είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν, αυτό είναι προϊόν της διαπραγματευτικής αξιοπιστίας που έχει δείξει η κυβέρνηση όλον αυτόν τον καιρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί το πώς λειτουργεί η Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν υποκύπτει σε διάφορες ριζοσπαστικές διαδικασίες, σε διάφορα συνθήματα. Η Ευρώπη είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός. Η ουσιαστική ενοποίηση της Ευρώπης είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει στο μέλλον. Γιατί το να αντιδράς καθυστερημένα πολιτικά συνήθως σε προλαβαίνουν οι οικονομικές εξελίξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν θεωρεί ότι η Ευρώπη θα υποκύψει στο ριζοσπαστισμό και στην πολιτική έκφραση που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό της χώρας, ενώ δεν έχει εξαγγείλει καμία προγραμματική διαδικασία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνουμε χώρα ηρωική

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνουμε μία χώρα ηρωική. Δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση. Ήμουν τις προάλλες με ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μας είπε ότι θα υπογράψει το δικό του μεμοράντουμ. Όταν τον ρώτησα ποιο είναι αυτό το μεμοράντουμ δεν μου απάντησε. Στη διαπραγματευτική ισχύ μίας χώρας παίζει ρόλο και η οικονομική της δυνατότητα. Το θέμα είναι να έχουμε μία ευρωπαϊκή Ελλάδα. Θεωρώ ότι με μοχλό πίεσης συνθήματα δεν καταφέρνεις τίποτα στην Ευρώπη. Πρέπει να είσαι αξιόπιστος στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνεις στους εταίρους».

Υπάρχει η καλή και η κακή διαπραγμάτευση;

Η κ. Τατούλη αναρωτήθηκε αν υπάρχει καλή νεραΐδα στη διαπραγμάτευση. «Υπάρχει η καλή και η κακή διαπραγμάτευση; Η διαπραγμάτευση είναι ένας τεχνικός όρος. Εκείνο που θα μπορούσε να δώσει υπεραξία στη διαπραγμάτευση της χώρας μας είναι ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο, το οποίο θα αναλάβει αυτή τη διαπραγμάτευση και θα τη φέρει μέχρι τέλους».

Σε ερώτηση που της ετέθη για ποιον λόγο η μεσαία τάξη να πιστέψει τώρα τον κ. Σαμαρά, η οποία έχει τραυματιστεί πολύ από την πολιτική της λιτότητας και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας η κ. Τατούλη απάντησε.

«Γιατί τώρα μπορεί να γίνει αυτό. Το πρόγραμμα των δεσμεύσεων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός βασίζονται σε ένα κοστολογημένο πρόγραμμα που προκύπτει στο πλαίσιο ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε κάποια κακώς κείμενα. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι έγιναν και κάποια λάθη, τα οποία ωφέλησαν το ισοζύγιο του κράτους».

Η μεσαία τάξη ξέρει ότι τα ευχολόγια δεν βοηθάνε

«Οι θυσίες που έκανε η μεσαία τάξη έχουν να κάνουν με το δικό της αύριο. Δεν μπορούμε να δίνουμε φρούδες ελπίδες χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε τεκμηρίωση από πίσω. Από την άλλη βλέπουμε ένα συνεχή λαϊκισμό, μία παροχολογία. Το να εμμένουμε στα ευχολόγια, δεν βοηθάει. Οι πολίτες είναι υποψιασμένοι, όταν τους λες απλά ότι όλα θα πάνε καλά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...