Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στρατιώτης του ναζιστικού τάγματος "Αζόφ" της Ουκρανίας μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων (vd)

Στρατιώτης του ναζιστικού τάγματος "Αζόφ" της Ουκρανίας μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων (vd)

Με βίντεο που πρόβαλε τοποθετήσεις δύο Ουκρανών στρατιωτών πλαισίωσε την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον έναν εξ αυτών να δηλώνει ελληνικής καταγωγής και στρατιώτης του ναζιστικού τάγματος Αζόφ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής ήταν ενήμερος για την προβολή του εν λόγω βίντεο, με πηγές από το περιβάλλον του να αρνούνται ότι γνώριζε για τη σύνδεση του Έλληνα ομογενή με το ναζιστικό τάγμα. 

Θέλοντας να δώσει έμφαση στους πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας διέκοψε την παρέμβασή του για να προβληθεί βίντεο με δύο Έλληνες ομογενείς που πολεμούν κατά της ρωσικής εισβολής. Πρόκειται για τους στρατιώτες που συστήθηκαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό ως Μιχαήλ και Αναστάσιος. Ωστόσο, όπως ο ίδιος ο Μιχαήλ υποστήριξε, αποτελεί μέρος των δυνάμεων του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εντύπωση προκάλεσε ότι ο Μιχαήλ επισήμανε αρχικά πως ο παππούς του πολέμησε τους ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσθέτοντας ότι το ίδιο κάνει και ο ίδιος κατά των «Ρώσων ναζιστών». Ωστόσο, στη συνέχεια αποκάλυψε πως συμμετέχει στην ουκρανική άμυνα «μέσα από το τάγμα Αζόφ», το οποίο έχει ξεκάθαρες ναζιστικές αναφορές, καθώς εμβληματική φιγούρα του τάγματος είναι ο φανατικός υποστηρικτής του Χϊτλερ, Στεπάν Αντρίγιοβιτς Μπαντέρα.

«Είμαι Έλληνας στην καταγωγή, λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών και τραυματίστηκε τρεις φορές. Γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης κατά των Ρώσων ναζιστών. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ. Αυτό είναι το χρέος μου σαν άντρας και πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες που βρίσκεται η Μαριούπολη» είπε -μεταξύ άλλων- ο στρατιώτης του τάγματος Αζόφ απευθυνόμενος στη Βουλή και τους πολίτες της χώρας μας.

https://www.documentonews.gr/

7 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 01:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Απο αυτα τα τομάρια ΔΕΝ θα αφήσουν κανένα ζωντανό οι Ρώσοι. Ειναι σίγουρο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 22:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Μητσοτάκη, με το ένα και με το άλλο, θα ψάχνεις να βρεις τον ψήφο σου μεθαύριο. Απανωτές βλακειες και ο λαός δεν χαρίζει κάστανα πλέον. Ούτε υπάρχουν πλέον δεδομενοι ψηφοφόροι. Κανόνισε δεν σε βλέπω καλά.....

  • Et in Arcadia ego...
    Et in Arcadia ego... Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 20:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Και κάπως έτσι το λεγόμενο "δημοκρατικό" τόξο, που πολύ χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, επιτυγχάνει, για μια ακόμη φορά, το "ξέπλυμα" του ( νέο ) ναζισμού, κατά περίπτωση και κατά το πολιτικό συμφέρον της χρονικής περιόδου. Περίπου 15000 νεκρούς έχει καταγράψει ο ΟΗΕ στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, ύστερα από το πραξικόπημα - εξέγερση του 2014 ( ευρωμαινταν ). Σημαντική ήταν η συμβολή σε αυτό φασιστικών, ακροδεξιών, εθνικιστικών, έως και ( νέο ) ναζιστικών ομάδων και οργανώσεων. Οι οποίες αξιοποιήθηκαν, με τις ευλογίες ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ και γενικότερα "δυτικών", ενώ στη συνέχεια "αναβαθμίστηκαν" και ενσωματώθηκαν στην επίσημη, κρατική Εθνική Φρουρά, με "δόξες και τιμές". Και φτάσαμε στο σημείο να απευθύνεται, μέσω της ελληνικής βουλής, ένας από αυτούς στον ελληνικό λαό. "Εκλεκτοί" του καλεσμένου Ζελένσκι είναι, ο οποίος, απ' ότι διάβασα, δεν έκανε κάποια αναφορά στη υπόθεση της διχοτόμησης, μέσω εισβολής και κατοχής, της Κύπρου, το 1974. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Ενημερώνεται, μελετά, κρίνει, εκτιμά, πορεύεται... Ποιος είναι, άραγε, στη σωστή πλευρά της ιστορίας; Ρητορικό, κατ' εμέ το ερώτημα, αλλά είναι ερώτημα για όλους μας... Υ.Γ. Φυσικά δεν υποστηρίζω την εισβολή - στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας. Όμως ο Ζελένσκι, με την πιθανή ύπαρξη υποσχέσεων των "δυτικών" και η ουκρανική κυβέρνηση ύστερα από το 2015, με τη μη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, θέτουν τον ουκρανικό λαό "σάκο του μποξ" των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, μεγάλων δυνάμεων. Και τη χώρα τους κάνουν πιόνι στην παρτίδα γεωπολιτικού και οικονομικού "σκάκι" των "βουβαλιών". Κι όταν τσακώνονται τα βουβάλια, συνήθως την πληρώνουν τα βατράχια... Καλό βράδυ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 16:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτό το κτήνος κάθε πρωί πίνει 2 κούπες αίμα, το μεσημέρι του ψήνουν ένα παιδάκι και για βράδυ τρώει ελαφρά τα συκώτια ενός ρωσοφωνου από το Ντονιενσκ. Τι άλλο θα δούμε σ' αυτή τη χώρα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 16:14 Σύνδεσμος σχολίου

    και οικογένεια του κουλη με τους ναζι ειταν

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 14:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Ευτυχώς που η αριστεία έχει το τιμόνι....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 13:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι είναι αυτά ρεεεεεε;; Ξεφτίλες ποιος σάς είπε ότι έχετε το δικαίωμα να παρουσιάζετε στη βουλή τού ελληνικού λαού αιμοσταγεις φονιαδες γορίλες φασίστες τού αζοφ;;; Ντροπή χίλιες φορές, κατάντημα πρόεδρε της βουλής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...