Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι ελληνικές τράπεζες θα διπλασιάσουν τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων φέτος!

Οι ελληνικές τράπεζες θα διπλασιάσουν τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων φέτος!
Το 2015 «θα είναι έτος καμπής για την ελληνική αγορά στεγαστικών δανείων», δήλωσε ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank Θεόδωρος Καλαντώνης σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.


«Ο κόσμος θα αντιληφθεί ότι οι τιμές δεν θα μειωθούν περαιτέρω, η λανθάνουσα ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται και οι τράπεζες θα είναι πιο ενεργές στη χορήγηση νέων δανείων» δήλωσε ο κ. Καλαντώνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, ενθαρρυμένες καθώς η οικονομία βγαίνει από την ύφεση, σχεδιάζουν να διπλασιάσουν φέτος τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων και πιθανόν να τις διπλασιάσουν πάλι το 2015.

Οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων υποχώρησαν από 15 δισ. ευρώ το 2007, όταν έφθασαν στο αποκορύφωμά τους, σε 250 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημείωσε ο κ. Καλαντώνης.

Αναφερόμενος στις συνέπειες που θα υπάρξουν από τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο όσον αφορά τις κατασχέσεις ακινήτων για χρέη στις τράπεζες, ο κ. Καλαντώνης δήλωσε: «Βλέπουμε περισσότερες κατασχέσεις να έρχονται, επειδή τώρα είναι ουσιαστικά μηδενικές. Αλλά θα κυνηγήσουμε ανθρώπους μόνο σε περιπτώσεις που έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι μπορούν να πληρώσουν, αλλά έχουν επιλέξει να μην το κάνουν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...