Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στον ΕΝΦΙΑ - Ποιοι απαλλάσσονται!

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στον ΕΝΦΙΑ - Ποιοι απαλλάσσονται!
Αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να «σβήσει τη φωτιά» που άναψαν τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά. Η πρώτη κίνηση του οικονομικού επιτελείου είναι

να προχωρήσει σε αύξηση των δόσεων σε 6 ή ακόμη και σε 8 ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν μέχρι και τον Φεβρουάριο ή και τον Απρίλιο του 2015 τον φετινό φόρο, τονίζει το eisodima.gr.
Η κυβέρνηση έχει καταθέσει επίσημο αίτημα προς την τρόικα για αύξηση των δόσεων, επικαλούμενη και τα λάθη που έχουν γίνει και τις απαραίτητες διορθώσεις που πρέπει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών.
Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις για υπερβολικές αποτιμήσεις των ακινήτων, που ανεβάζουν και τον ΕΝΦΙΑ, οδηγεί την κυβέρνηση σε διορθώσεις για τον φόρο του 2015. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, θα υπάρξει μια «λάιτ» εκδοχή του ΕΝΦΙΑ πέραν των διορθώσεων στα λάθη που έχουν γίνει φέτος. Πιθανότατα να επισπευστούν οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην τροποποίηση της φιλοσοφίας του ΕΝΦΙΑ και η συσταθείσα Επιτροπή Αξιών Ακινήτων αναμένεται να καταλήξει στο νέο σύστημα καθορισμού έως το Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016 να έχει έτοιμους τους πίνακες τιμών. Ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν εξόφθαλμες αδικίες και οι αντικειμενικές αξίες είναι ακόμη και πάνω από 50% υψηλότερες των εμπορικών, είναι απαραίτητες οι διορθώσεις αφού υπάρχει ο κίνδυνος των δικαστικών προσφυγών.
Οι έντονες αντιδράσεις για τα απρόσοδα ακίνητα και τη φορολόγησή τους, είναι ένα θέμα που προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο. Οι ιδιοκτήτες ζητούν μείωση κατά 50% των άδειων διαμερισμάτων και η κυβέρνηση «τρέχει» σενάρια για τα συγκεκριμένα ακίνητα ώστε να ελαφρυνθούν μεν αλλά να μην υπάρξουν μεγάλες απώλειες στα έσοδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...