Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βαρουφάκης: «Συνεχίζεται η χρεοδουλοπαροικία της Ελλάδας. Δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει συμφωνία»! (vd)

Βαρουφάκης: «Συνεχίζεται η χρεοδουλοπαροικία της Ελλάδας. Δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει συμφωνία»! (vd)
Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμενόταν η ομιλία του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής, για το πολυνομοσχέδιο.
«Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις, διότι οι δανειστές αρνήθηκαν να συζητήσουν το δημόσιο χρέος» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε ... «Αυτή η συμφωνία είναι οικονομικά βιώσιμη; Θεωρώ ότι με τις παρούσες συνθήκες και με το συγκεκριμένο πακέτο που δεν περιλαμβάνει μείωση χρέους, αυτό το 6 δισ. πλεόνασμα υπό αυτές τις συνθήκες τουλάχιστον από τη δική μου μελέτη μου καταδεικνύει μια απώλεια ονομαστικού ΑΕΠ της τάξης του 20 δις. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την αναδιάρθρωση του χρέους. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά μάς πηγαίνουν σε αναδιάρθρωση μετά την αποτυχία του προγράμματος και όχι πριν».
Στη συνέχεια, είπε ότι «τα ποσά που αναφέρονται για το νέο χρηματοδοτικό πακέτο από ESM, αποκλείουν την αναδιάρθρωση χρέους και συνεχίζεται η χρεοδουλοπαροικία.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική απειλή να μην υπάρχει συμφωνία με το ESM, διότι από τη μία το ΔΝΤ αποκλείει τη συμμετοχή του, θεωρώντας μη βιώσιμο το χρέος και από την άλλη ο ESM θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή του ΔΝΤ»!
Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «έχουμε μπροστά μας μία νέα συνθήκη των Βερσαλιών» και πρόσθεσε ότι ο λαός τιμωρείται που τόλμησε να πει ΟΧΙ με 61,5%.
Στο τέλος της ομιλίας του, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ. 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...