Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες ο Κώστας Βλάσης – «Ακούμε τους συμπατριώτες μας. Θα δοθούν αποζημιώσεις για όλες τις ζημιές» (vd)

Γορτυνία | Δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες ο Κώστας Βλάσης – «Ακούμε τους συμπατριώτες μας. Θα δοθούν αποζημιώσεις για όλες τις ζημιές» (vd)

Η Γορτυνία μετράει τις «πληγές» της από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στην περιοχή έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε σπίτια, αλλά και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, με την Κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν οι πρώτες αποζημιώσεις.

Χωριά της Γορτυνίας τα οποία «χτυπήθηκαν» από την πύρινη λαίλαπα επισκέφθηκε την Παρασκευή (13/82021) ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους και διαπίστωσε εκ του σύνεγγυς τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, επισκέφθηκε πάνω από 15 χωριά και οικισμούς (Δόξα, Καλλιάνι, Φαναράκι, Καστράκι, Τουμπίτσι, Ράχες, Χώρα, Νεοχώρι, Λιβαδάκι, Καπελίτσα, Τριποταμιά, Πυρρή, Λιοδώρα, Αγιονέρι, Δάφνη, Δωδεκάμετρο).

Να σημειωθεί ότι ό κ. Βλάσης είχε επισκεφθεί και χωριά της Μεγαλόπολης που χτυπήθηκαν από τη φωτιά πριν μερικές ημέρες.

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που οι πυρκαγιές έπληξαν την Αρκαδία, ο κ. Βλάσης ήταν σε συνεχή επαφή με τους Δημάρχους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Κολυβήρα αλλά και το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής στην Αθήνα και φυσικά με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, ενώ όλες αυτές τις μέρες μίλησε τηλεφωνικά και με εκατοντάδες συμπατριώτες Γορτύνιους.

Στην αποκλειστική δήλωσή του στο «Καλημέρα Αρκαδία», ο κ. Βλάσης υπογράμμισε ότι οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι ίδιοι οι πολίτες συνέβαλαν για να ελεγχθούν οι πυρκαγιές.

«Ήρθαμε για να ακούσουμε τους συμπατριώτες μας και παράλληλα να τους ενημερώσουμε για όλα αυτά που η Πολιτεία έχει ήδη δρομολογήσει, αναφορικά με αποζημιώσεις για όσους έχασαν σπίτια, εκτάσεις και ζώα» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «μέσα σε αυτό το κακό δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή, τα σπίτια θα τα ξαναφτιάξουμε, τις περιουσίες σας θα τις αποκαταστήσουμε και σιγά –σιγά θα επανέλθει το χαμόγελο στα χείλη μας. Οι Γορτύνιοι δεν έβαλαν ποτέ το κεφάλι κάτω, είχαν πάντα το κεφάλι ψηλά».

Στην επαφή του με τους κατοίκους ο κ. Βλάσης τόνισε πως η Πολιτεία είναι δίπλα σε όλους τους πληγέντες και πως και ο ίδιος θα βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση προκειμένου να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες ανακούφισής τους. «Καταλαβαίνω τον πόνο, τη θλίψη και την αγανάκτησή σας. Χάσατε σπίτια, καλλιέργειες, ζώα και περιουσίες, όμως μαζί θα ξαναφτιάξουμε όσα χάθηκαν. Κρατάμε το γεγονός ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και προχωράμε άμεσα για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές για να βρουν τα χωριά και οι κάτοικοι της Γορτυνίας και πάλι το βηματισμό τους», τόνισε ο Υφυπουργός. «Δεν είστε μόνοι», πρόσθεσε ο κ. Βλάσης, «η Κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση και εικόνα της ζημιάς που έχει γίνει και ήδη έχουν ανακοινωθεί τα πρώτα μέτρα ανακούφισης».

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

3 σχόλια

  • 3
    3 Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 12:14 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 23:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Όχιιιιιιι! Γιατί μας το έκανες αυτό; Θα βάλουμε τα κλάμματα τώρα από χαρά

  • Πολύβιος ο Γορτύνιος
    Πολύβιος ο Γορτύνιος Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 23:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Πόσο υποκρισία ρε φίλε !! Εξαφανισμένος τόσο καιρό … και σκάει μύτη να πει τι ;; Θα σας ξαναδώσουμε … αφού δάκρυσαν όλοι δάκρυσε και η χήρα !!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...