Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόταση | Οι πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι να μεταφέρουν τα κοπάδια τους για βοσκή στα χωριά της Κοντοβάζαινας

Πρόταση | Οι πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι να μεταφέρουν τα κοπάδια τους για βοσκή στα χωριά της Κοντοβάζαινας
Με ανάρτησή του, ο κ. Θεόδωρος Κακούρης από το Βελημάχι, προχωρά σε μια πρόταση για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους που δεν μπορούν πλέον να βοσκήσουν τα κοπάδια τους στις καμένες περιοχές.

"Προς τον περιφεριαρχη κ. Νικα, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Λαμπροπουλο, τον δήμαρχο Γορτυνίας κ. Κούλη και όλους τους τοπικούς άρχοντες:

Λόγω των καμμένων δασικών και αγροτικών εκτάσεων πολλοί συμπατριώτες μας αδυνατούν πλέον να βοσκήσουν τα κοπάδια τους. Προτείνω λοιπόν, κατόπιν συνεννόησης με το δήμαρχό μας, όσοι κτηνοτρόφοι επιθυμούν να φέρουν τα κοπάδια τους για βοσκή στο Βελημαχι, την Κοντοβαζαινα, το Μοναστηράκι κ.α. Το Βελημαχι, ειδικά, ενδείκνυται για το σκοπό αυτο μιας και το έδαφος είναι παρθένο. Κατά το παρελθόν, πάνω από 30 χιλιάδες ζώα υπήρχαν και ενίσχυσαν την οικονομία μας. Θέλω επίσης να σας τονίσω τη σημασία της ύπαρξης κοπαδιών στο δάσος και τα εξαιρετικά οφέλη του βοτανισματος που είναι το φυσικό αποτέλεσμα της βοσκής. Να σας ενημερώσω πως στη περιοχή υπάρχουν τσακάλια οποτε η φύλαξη κοπαδιών είναι απαραίτητη. Προσπάθησα για όλα αυτά να επικοινωνήσω με το δήμαρχο, όμως η επικοινωνία δε κατέστη δυνατή. Παρακαλώ πολύ, σκεφτείτε την πρότασή μου. Μου δίνεται εστω και αυτό το βήμα και θεωρώ σωστό να το προτείνω για το κοινό καλό . Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...