Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Γορτυνίας | Κριτική Καπλάνη για τη μη ψήφιση προϋπολογισμού - Το θέμα θα συζητηθεί την 1η Απριλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμος Γορτυνίας | Κριτική Καπλάνη για τη μη ψήφιση προϋπολογισμού - Το θέμα θα συζητηθεί την 1η Απριλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 7.00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συζήτηση για την ψήφιση του φετινού προϋπολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην Δημητσάνα, στο κτίριο του Ιστορικού Γυμνασίου - Λυκείου.

Εν τω μεταξύ, με ανάρτησή του, ο Γιώργος Καπλάνης, σημείωνε - πριν εκδοθεί η πρόσκληση του Δ.Σ.: "Από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023 η Δημοτική αρχή Γορτυνίας είχε την υποχρέωση (όπως ορίζει ο νόμος) να καταρτίσει, καταθέσει, συζητήσει και εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2024.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει τηρηθεί καμία διαδικασία έγκρισης.
Ο κίνδυνος της υπολειτουργίας είναι ορατός.
Αν μέχρι 31 Μαρτίου δεν υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός, ο Δήμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή λειτουργία , τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και θα περιορίσουν κάθε δυνατότητα παραγωγής έργου.
Στασιμότητα πληρωμών (εκτός μισθοδοσία, ασφ. εισφορές), έργων και φυσικά ούτε λόγος για κοινωνική πολιτική, προγράμματα, δράσεις, πολιτισμό, νέα έργα, κλπ.
Με απλά λόγια, μη λειτουργία του Δήμου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναδεικνύεται η αδράνεια και η διοικητική ανικανότητα της Δημοτικής αρχής."

3 σχόλια

  • Yannakopoulos Demetrios
    Yannakopoulos Demetrios Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 01:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Το πλέον εντυπωσιακό στην περίπτωση του Δήμου Γορτυνίας είναι ότι η μειοφηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.συμπεριφέρεται σαν ανύπαρκτη. Ούτε κατακρίνει ούτε προτείνει.θα ήταν, τουλάχιστον χρήσιμο αν απεφάσιζε να παράσχει στο κοινό πιστική είκόνα του τί λέγεται εκεί μέσα.Ευχαριστώ.

  • Υποψήφιος του χαβαλέ και της δημαρχίας
    Υποψήφιος του χαβαλέ και της δημαρχίας Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 22:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Καπλάνη είσαι κουραστικός. Εδώ στις τελευταίες εκλογές δεν κατέβηκες γιατί κατάλαβες ότι θα έβρισκες μόνο το δικό σου ψηφοδέλτιο και τώρα σπαμάρεις ότι σου έλθει, όπου σου έλθει ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 14:58 Σύνδεσμος σχολίου

    1η Απριλίου 2024 η ψήφιση του προυπολογισμού του 2024 στο Δήμο Γορτυνίας! Πρέπει να είναι πανελλήνια πρωτοτυπία. Κατά τ' άλλα στα πανηγύρια πρώτος ο δήμαρχος. Που ν' αδειάσει για προυπολογισμούς! Στο μεταξύ γιατί να νοιάζει τους Γορτύνιους ο προυπολογισμός; Ούτε που ξέρουν οι περισσότεροι τι είναι αυτό. Ο καθένας το ρουσφετάκι του το κάνει. Πρόσληψη στο δήμο είτε ως συνεργάτης και καλά (αλήθεια πόσους ειδικούς συνεργάτες έχει;), είτε από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που πουλιέται ως ρουσφέτι του δημάρχου, δρομάκια για την δική μας εξυπηρέτηση, πολλές αναθέσεις φανερές και κρυφές (αχ αυτές οι κρυφές!), ψάλτης σε κηδείες και μνημόσυνα (ναι μη γελάτε. κάποιοι αισθάνονται υποχρέωση) και άλλα πολλά των οποίων ουκ έστι αριθμός! Όσο για τις εκδηλώσεις, οι σύλλογοι τις κάνουν με μεγάλο κόπο, και η δημοτική αρχή απολαμβάνει τα αποτελέσματα. Πληρώνοντας καλά. Ηχητικά και φωτισμός στη Δημητσάνα στις λαμπαδηδρομίες 8.500,00.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...