Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τροχαίο δυστύχημα στην Ηλεία με νεκρό κτηνοτρόφο από τη Γορτυνία ...

Τροχαίο δυστύχημα στην Ηλεία με νεκρό κτηνοτρόφο από τη Γορτυνία ...
«Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος» λέει ο λαός μας και η κακιά ώρα ήρθε χθες το απόγευμα για τον 58χρονο κτηνοτρόφο Ανδρέα Γιαννακόπουλο κάτοικο Ραχών, που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο 58χρονος ξεκίνησε από τις Ράχες για να πάει στην καντίνα στην παραλία Ανεμοχωρίου. «Θα πάω να πιω ένα ποτηράκι...», είπε στους φίλους του και ξεκίνησε, μέσω του παραλιακού χωματόδρομου.
Από άγνωστη αιτία όμως σε ένα αμμώδες σημείο του δρόμου το αγροτικό (4Χ4) που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του ανετράπη με αποτέλεσμα ο 58χρονος να εκτιναχθεί έξω από το όχημα, το οποίο στη συνέχεια τον καταπλάκωσε.
Πιθανότατα να μην είχε «κομπλάρει» την τετρακίνηση και του «έφυγε» το αυτοκίνητο ή να κλατάρησε το εμπρόσθιο αριστερό λάστιχο.
Αγρότες που βρίσκονταν στα γύρω αγροκτήματα, με το που αντιλήφθηκαν το συμβάν, έτρεξαν να βοηθήσουν καλώντας ταυτόχρονα ασθενοφόρο, την Τροχαία και την Πυροσβεστική, και προσπάθησαν να ανασύρουν την πόρτα του αυτοκινήτου, που τον είχε καταπλακώσει.
Λίγα λεπτά μετά, κατέφθασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Π.Κ. Κρεστένων και δύο από τον Πύργο, και με επικεφαλής τον υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου, Ηλία Μανιάτη, απεγκλώβισαν τον άτυχο άνδρα, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Θρήνος στις Ράχες

Το μαντάτο του θανάτου του διαδόθηκε αστραπιαία στα γύρω χωριά και αρκετοί συγχωριανοί του έτρεξαν στο σημείο, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν πώς συνέβη.
Όπως ανέφεραν στην εφ. «Πατρίς», αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος με τον οποίο πέρασαν μαζί του το μεσημέρι της χθεσινής ημέρας στο καφενείο του Καλλικώμου, ήταν πλέον νεκρός.
«Πριν λίγες ώρες ήμασταν μαζί και χαιρετήθηκαμε δίνοντας υπόσχεση να ανταμώσουμε ξανά. Μας είπε ότι θα πήγαινε να συναντήσει φίλους τους στην Καντίνα του Ανεμοχωρίου, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε ποτέ...» δήλωσαν χαρακτηριστικά.
Στο χωριό του, στις Ράχες, γρήγορα απλώθηκε πέπλο πένθους, καθώς πλήθος κόσμου είχαν συγκεντρωθεί στην αγορά και βυθισμένοι στη θλίψη έκαναν λόγο στις μεταξύ τους συζητήσεις για έναν άνθρωπο με ακέραιο χαρακτήρα και υπόδειγμα οικογενειάρχη και επαγγελματία.
Ο 58χρονος Ανδρέας, με μακρινή καταγωγή από τη Δάφνη Γορτυνίας, ήταν κτηνοτρόφος και περνούσε πολλές ώρες μαζί με τα 300 πρόβατα που διατηρούσε. Μάλιστα, για να είναι σίγουρος για το βιός του, είχε φτιάξει ένα πρόχειρο δωμάτιο εκεί που στέγαζε τα πρόβατα, στην παραλία των Ραχών, και έμενε εκεί αμέτρητα μερόνυχτα για να εξασφαλίσει την οικογένειά του.
Με πολύ ιδρώτα και στερήσεις ανέθρεψε τέσσερις κόρες, ηλικίας από 23 έως 29 ετών σήμερα, ενώ σε λίγους μήνες περίμενε τον ερχομό του εγγονιού του, δίχως όμως να έχει λογαριάσει το «γραμμένο» του.
Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τον Ανδρέα, ο οποίος έδειξε μεγαλείο ψυχής όταν πριν από μερικά χρόνια ανέλαβε να μεγαλώσει τη μικρή κόρη συγγενικού του προσώπου, προκειμένου να την ανασύρει από τον βάλτο της φτώχειας, μια και οι γονείς της βρέθηκαν σε συγκυριακή στιγμή αδυναμίας.

Η είδηση είναι από την ιστοσελίδα www.patrisnews.com 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...